zo 06 november 2022

Recensie over de voorstelling 'Fok me Hokje'

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan

Recensie over de voorstelling 'Fok me Hokje'
Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Lynn-Morgan vond van 'Fok me Hokje' van Studio 52nd en Het Geluid Maastricht

Lynn-Morgan

(leeftijd: 16 jaar)

Een bijzondere voorstelling over genderdiversiteit.

Deze voorstelling is gebaseerd op teksten geschreven door jongeren over de hokjes van genderidentiteit. Het gaat over wie je bent, welke kleding je draagt, wie zijn je vrienden, hoe is het om erachter te komen welke genderidentiteit bij je past? En hoe kom je uit de kast als dat nodig is?

In het dierenrijk blijken er helemaal geen hokjes te bestaan. In het dierenrijk bestaan er geen hetero’s, homo’s of transgenders. Hoe komt het dat het bij de mens dan zo ingewikkeld is om al deze verschillen te accepteren?

Er zijn drie acteurs in een mooi zacht decor. Het decor is gemaakt van dekbedden. Ze vertellen de verhalen van jongeren deels ook hun eigen verhaal over de worsteling van het anders zijn. Een mooi verduidelijkend stuk dat mensen die nog niet zo bekend zijn met de verschillende genderidentiteiten echt aan het denken kan zetten. Na afloop was er ruimte om vragen te stellen aan de acteurs.

Deze voorstelling was oorspronkelijk een schoolvoorstelling. Maar nu ook in het theater. En terecht, dit is een belangrijk onderwerp dat veel aandacht dient te krijgen.

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

wo 30 november 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december


di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering vrijdag 16 december


vr 11 november 2022

In gesprek met... Marlyn Coetsier

Eén van de spelers van ‘Aan de Andere Kant’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief