di 29 november 2022

ZÉRO Mime & Performance Festival

Festivalprogrammering donderdag 15 december

ZÉRO Mime & Performance Festival
Terug naar M-Talk
ZÉRO biedt naast de voorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective & Erosion van ROTOR nog
vele extra’s aan in en rondom de Meervaart. Kijkcursussen, workshops, minivoorstellingen, bijzondere installaties en meer!

Met uw festivalticket heeft u toegang tot al deze programma’s. U kunt zich ter plekke aanmelden bij een van de onderdelen. Vooraf reserveren is niet nodig.

PROGRAMMA DONDERDAG 15 DECEMBER

16:00 tot 23:00 uur: Apocalypse – Tamar Blom (doorlopende installatie)


Delen we nog dezelfde wolken? Dezelfde wind? Bewonderen we dezelfde rivieren? Dezelfde bomen? Als ik voorbij mijn angst kijk, daar waar ik met ogen of oren niet kan komen, zie en hoor ik onze gedeelde ruimte.

Voor deze installatie worden natuurlijke en religieuze elementen gecombineerd om de staat van onze tijd te bevragen. 79 warmtelampen en de compositie In Our Shared Space creëren een meeslepende omgeving waarin je een bezinning op het einde kunt ervaren.

16:15 uur: Schweigman& workshop met regieassistent Anemone Oostvriesland (60 minuten)
Schweigman& nodigt je in deze korte, fysieke workshop te luisteren naar je lichaam. Onderzoek wat het betekent om kwetsbaar te zijn, te vertrouwen op je eigen intuïtie en nieuwsgierig en onbevangen in de wereld te staan. Een uitstekende voorbereiding op een bezoek aan Festival Zéro!

16:30 tot 18:30 uur & 20:00 tot 22:00: A ship called Somnium – Rachel Schuit (1p per 35 minuten)


Een individuele ervaring over gekoesterd en gedragen worden in een koud en donker landschap. Laat je meevoeren, het water op. Waar het vaste overgaat in het vloeibare en het landschap op cinematografische en zintuiglijke wijze wordt ontmoet. 

In 2020, werkten en woonden Zoe, Maja en Rachel zes weken lang samen op het Almeerderstrand. Vanuit de behoefte naar warmte en geborgenheid ontstond A Ship called Somnium. Voor het Mime & Performance Zero Festival hebben zij de omgeving van de Sloterplas verkend voor een nieuwe locatie-specifieke route. I.s.m. de Kanovereniging Sloterplas. 

Klik hier om een plek te reserveren. 

17:30 uur: buitenvoorstelling ‘De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit’ - Elias de Bruyne/ Artemis (duur 40 minuten)
In het decor staat ongemakkelijk iemand van Guinness World Records te wachten of deze voorstelling daadwerkelijk de langste opkomst ooit heeft. Een acteur is nu al een aantal dagen aan het opkomen en kan elk moment aankomen. Wat hij gaat doen als hij er eindelijk is, weet niemand. 

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit probeert een voorstelling te zijn met misschien wel de langste opkomst ooit.

‘Op onnavolgbare wijze lijkt hij iedere keer te willen zeggen dat hij eigenlijk niks te zeggen heeft. En daarmee zegt hij tegelijkertijd weer heel veel. Het is zeldzaam om zo’n bijzondere performer, vormgever, schrijver en bedenker verenigd te zien in één persoon.’ – Jetse Batelaan, artistiek leider Theater Artemis.

Host ZÉRO: Dorothy Blokland

Voor € 30,00 kunt u de voorstelling 'Knock-Out' van Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective en 'Erosion' van mimeduo ROTOR  bezoeken plus het bovengenoegde festivalprogramma. Klik hier om een festivalticket te bestellen!

 


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 19 januari 2023

Het Nationaal Theaterweekend

Bekijk het volledige programma


ma 09 januari 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Een leuk avondje uit'

Door onze Theater-reporter Tobias


vr 30 december 2022

Vrolijk aan de haal met een muzikaal genie

Pieter Kramer en Don Duyns over hun ‘Wolfgang, het wonderjong’


di 27 december 2022

Recensie geschreven over 'Knock-Out' door Jakop Ahlbom Company

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief