wo 30 november 2022

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'

Door onze Theater-reporters Safiya, Makeyla, Sofia en Yara.

Recensies geschreven over de voorstelling 'Juffenballet'
Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Safiya, Makeyla, Sofia en Yara vonden van 'Juffenballet' van Maas theater en dans.

Safiya

(leeftijd: 8 jaar)

Dit is toch echt de leukste voorstelling die ik tot nu toe heb gezien. Deze voorstelling heeft alles; muziek, dans, spanning, humor en leuke verschillende rollen.

Juf Klaproos is een nieuwe juf die op een school terechtkomt, waarbij de juffen niet zomaar juffen zijn. De juffen zijn heksen die niet tevreden zijn met hoe de school wordt geleid door Maanzaad, de directrice. De juffen maken het de nieuwe juf niet gemakkelijk. Ze maken haar belachelijk en vinden haar te soft net als de directrice. De juffen bedenken een plan om de directrice te vergiftigen en willen daar juf Klaproos voor gebruiken.

Het plan lukt ook gedeeltelijk en juf Maanzaad wordt blind en juf Klaproos voelt zich erg schuldig en besluit te vertrekken. Gelukkig bedenkt ze zich op tijd en besluit om samen met een andere juf (Kruidvat) die zich ook schuldig voelt Maanzaad weer terug te halen. Dit verwachten de andere juffen niet en uiteindelijk winnen de goede heksen het van de slechte heksen.

Kortom een happy end voor een fantastische voorstelling. Een echte aanrader voor iedereen die meegenomen wil worden naar een andere wereld.

Lees recensieSluiten

Makeyla

(leeftijd: 10 jaar)

Voordat ik de voorstelling ging kijken dacht ik dat het over een balletschool ging en dat ze allemaal leuke avonturen gingen beleven.

Het begon mysterious en de decoraties waren mooi en magisch. Het verhaal ging over: een juf genaamd Roos (KlapRoos) die kwam voor stage. En het hoofd juf Maanzaad liet haar de andere juffen zien en die waren: Kruidvat, Blaaskat, Blauwzuur en Stroo.
Ze deden allemaal gemeen tegen Roos.Totdat Blaaskat thee in het oog van Maanzaad deed terwijl ze aan het slapen was en toen werd ze blind.

Blaaskat gaf Roos de schuld,en toen moest er een nieuwe baas komen en dat werd Stroo. Maar Stroo liet iedereen dansen, zingen en een  modeshow lopen. Tot dat zij rust wilde en zij even lekker ging rusten. Toen werd Blauwzuur de baas maar ze ging te ver met gemeen doen.

Roos had en spreuk gevonden om Maanzaad te helpen en het werkte, Maanzaad kon weer zien. Ze gingen met z'n allen naar Blauwzuur. Maanzaad zei tegen Blauwzuur: Stop! ermee je bent niet meer hier de hoofdjuf en ze benoemde Roos tot hoofdjuf en ze leefde nog lang en gelukkig.

Lees recensieSluiten

Sofia

(leeftijd: 9 jaar)

Het gaat over een vrouw Roos. Ze geeft voor het eerst les in de Zonderland school en ze is meteen te laat. De andere juffen die in deze school werken proberen de directrice al heel lang uit te schakelen en eigen regels te maken. Ze komen met een gemeen plannetje om Roos te gebruiken, maar het gaat anders als gepland.

Ik vond de voorstelling leuk. Er was een heel mooi achtergrond, met bomen, gordijnen en abstracte vierkanten. Er waren spannende stukjes en ook lieve en grappige scenes. Veel mensen vonden het leuk. Je mocht soms meedoen maar sommige mensen gingen iets zeggen terwijl het niet mocht. Soms was het traag en soms snel. Ik vond het makkelijk te volgen. Ik denk dat mijn vrienden het ook leuk zouden vinden.

Lees recensieSluiten

Yara

(leeftijd: 10 jaar)

Het gaat over de school Sonderland. Hier werken juffen die best wel gemeen zijn. Het zijn heksen. Ze willen de directrice van de school weg hebben. Ze willen zelf de baas zijn. Dan komt er een juf stage lopen. Juf Roos. Zij is heel lief. En dat vindt de directrice ook. Maar dan worden de andere juffen jaloers op juf Roos omdat de directrice haar lief vindt. De gemene juffen vergiftigen de directrice. En dan kan ze ineens niet meer zien.

Ik vond het een leuke show. Moest soms wel lachen. Het podium was heel mooi en veranderde steeds.

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 19 januari 2023

Het Nationaal Theaterweekend

Bekijk het volledige programma


ma 09 januari 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Een leuk avondje uit'

Door onze Theater-reporter Tobias


vr 30 december 2022

Vrolijk aan de haal met een muzikaal genie

Pieter Kramer en Don Duyns over hun ‘Wolfgang, het wonderjong’


di 27 december 2022

Recensie geschreven over 'Knock-Out' door Jakop Ahlbom Company

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief