za 17 december 2022

De Beproeving #2

Wat stond er op het menu?

De Beproeving #2
Terug naar M-Talk
Als u een bezoeker bent: wat fijn dat u de tweede editie van De Beproeving heeft doorstaan! We hopen dat u het naar uw zin heeft gehad. Voor wie niet aanwezig was: dit heeft u gemist. We blikken in dit M-Talk artikel terug op De Beproeving. Welke drie makers waren er te zien?

ZA 17 DEC 2022
De Beproeving #2

Derek Otte
De tijd is om

Woordkunstenaar Derek Otte maakt met zijn voorstelling 'De tijd is om', zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en live muziek. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol.

"En de tijd is... om!" De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier.

Via persoonlijke verhalen en zijn ervaring van de wereld, kaart hij onderwerpen aan die hem in zijn leven en werk bezighouden. Hoe kunnen we ontsnappen aan de waan waarin we collectief worden opgevoed? De maatschappelijke kaders werken verlammend en verwarrend en het onderwijs bereidt ons niet daadwerkelijk voor op het leven.

In deze voorstelling maakt Derek Otte als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien. 

Volg Derek via FacebookInstagram en YouTube of ga voor meer info en aankomende optredens naar www.derekotte.nl.

The Melting Body
Anne-May de Lijser

Twee dansers in een verstrengelde omarming. Extreem langzaam, constant dieper (ver)smeltend, bewegend als zijnde één, een transformerende vorm. Een vorm bedoeld om de toerschouwer te raken, te vertragen, en de zintuigen te openen voor de intieme subtiliteit van beweging. Een levend beeldend kunstwerk waarbij de lichamen van de dansers het materiaal zijn. 

The Melting Body is een lopend onderzoek naar hoe we kunnen vertragen, verzachten, verbinden en versmelten in de macro- en microkosmos van onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Het is een symbolisch werk, het representeert zachtheid in tijden van hardheid, liefde in tijden van strijd, verbinding in tijden van polarisatie en aanraking in tijden van afstand. 

De voorstelling is een levend organisme - het groeit, ontwikkelt, verandert constant van vorm. The Melting Body is in verschillende vormen onderzocht en getoond in dansateliers, theaters en in de publieke ruimte door heel Nederland. 

Choreograaf: Anne-May de Lijser

Performers: Eltjo Felix de Graaf, Anne-May de Lijser, Federica Dalla Pozza

Ga naar themeltingbody.com voor meer informatie.

Ramon Chatrer
Opperhond

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht?
In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In OPPERHOND hoor jij er wel bij. Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Ramon Chatrer (oud-Frans voor ‘castreren’) is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder was hij een half jaar te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats.

Je volgt Ramon via Instagram.

De volgende Beproeving vindt plaats op vrijdag 17 maart 2023. Bestel hier uw kaarten.


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 19 januari 2023

Het Nationaal Theaterweekend

Bekijk het volledige programma


ma 09 januari 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Een leuk avondje uit'

Door onze Theater-reporter Tobias


vr 30 december 2022

Vrolijk aan de haal met een muzikaal genie

Pieter Kramer en Don Duyns over hun ‘Wolfgang, het wonderjong’


di 27 december 2022

Recensie geschreven over 'Knock-Out' door Jakop Ahlbom Company

Door onze Theater-reporter Lynn-Morgan


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief