wo 22 februari 2023

Recensies geschreven over de voorstelling 'Kruimeltje de Musical'

Door onze Theater-reporters Sofia, Destiny en Makeyla.

Recensies geschreven over de voorstelling 'Kruimeltje de Musical'
Terug naar M-Talk
Onze reporters schrijven na iedere voorstelling een recensie en de voorstelling wordt beoordeeld met een aantal sterren. Zij zijn hierbij extra alert op o.a. sfeer, decor, kostuums, muziek en lachgehalte. Lees hier wat Sofia, Destiny en Makeyla vonden van 'Kruimeltje de Musical' van REP.

Destiny

(leeftijd: 11 jaar)

Kruimeltje is een jongen van 10 jaar oud en best wel ontdeugend ook. Hij woont zonder zijn ouders met een vrouw in een klein huisje. Deze mevrouw is heel gemeen tegen Kruimeltje. Van haar moet hij de straat op om geld te verdienen en zonder geld mag hij niet naar huis.

Op een dag ligt deze mevrouw op sterven en zij geeft Kruimeltje een ketting met een hanger (medaillon) met een foto van zijn ouders. Na haar dood beland hij op straat. Kruimeltje is het zat om op straat te leven en hij gaat op zoek naar zijn ouders. Maar deze zoektocht lijkt niet zo makkelijk.

Ik had gedacht dat het een toneelstuk zou zijn maar het bleek een musical te zijn. Er waren 4 volwassenen, 2 kinderen en een hond. Maar geen echte hond; een soort knuffeldier. Het decor vond ik mooi doordat de spullen steeds een andere plek kregen op het podium en dat maakte dat het leek of ze steeds ergens anders waren.

De acteur die ik leuk vond was degene die steeds van rol veranderde. Kruimeltje zijn rol vond ik niet zo leuk; hij deed wat dramatisch. Ook als iets goed ging zong hij dramatisch. Het contact met de zaal was goed. De acteurs spraken ook met de mensen in de zaal. Er werd gelachen om de streken van Kruimeltje en ook om de acteur die van rol veranderde ; hij was best grappig.

Ik vond deze voorstelling wel goed voor jong en oud. Het geeft ook aan hoe het leven eruit kan zien met voors en tegens en dat mensen ook in deze tijd uit huis gezet kunnen worden.

Lees recensieSluiten

Sofia

(leeftijd: 9 jaar)

Kruimeltje gaat over een kind die niet weet waar zijn ouders zijn. Hij krijgt een paar nieuwe vrienden en ontmoet een hond Noor die hem veel helpt. Zal hij met hulp van goede vrienden zijn ouders terugvinden?

Ik vond het wel leuke voorstelling en de decoraties waren ontzettend creatief. Het was grappig en een beetje spannend. Er zat wel wat tempo in en soms was het een beetje traag. Ik vond het wel makkelijk om te volgen.

Mijn vrienden zouden het ook leuk vinden maar ik ben ook met mij vriendin geweest. Ik geef 4 sterren. 

Lees recensieSluiten

Makeyla

(leeftijd: 10 jaar)

Ik ben naar de theatershow Kruimeltje geweest. Het was de première. Ik heb samen met juf Nikky (de begeleidster van de reporters) een interview gegeven als je die wilt zien klik hier. 

Oké laten we verder gaan. Het ging over een jongen genaamd Kruimeltje. Hij was soort van een wees kind maar hij had wel ouders hij ging op zoek naar zijn ouders. Hij zag een meisje die geen ouders had, ze was geadopteerd. Maar ze vindt het helemaal niet leuk en kreeg muziekles van een beroemde opera zangeres. En dat bleek Kruimeltjes moeder te zijn. Een oude man die Kruimeltje verzorgde ging naar Amerika om zijn vader te vinden. En dat was gelukt en dus kwamen ze weer samen en ze adopteerde het meisje.

Ik vond het grappig en heel leuk. Omdat ik ook interviews mocht geven en het decor veranderde heel snel dat vond ik best wel cool. Ik geef de show 5 sterren!

Lees recensieSluiten


Terug naar M-Talk

Meer M-Talk

do 23 maart 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'Geen oog dicht'

Door onze Theater-reporter Destiny


ma 20 maart 2023

Klassieke tragedie in een Nieuw(-West) jasje

Onze M-Talk reporter Odessa bezocht 'Hamlet'


za 18 maart 2023

De rauwe verhalen van het ├ęchte Amsterdam

Luan Buleshkaj over onze stad


do 16 maart 2023

Recensie geschreven over de voorstelling 'The Ozard of Wiz'

Door onze Theater-reporters Sofia, Destiny & Yara


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief