Onze makers

George & Eran

George & Eran
George & Eran Producties is een het nieuwe theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël, de makers achter o.a. de “George & Eran lossen Wereldvrede op!” trilogie. Ze maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan en zijn maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en bevinden zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s terug gebracht tot menselijke proporties.

Zij vertellen verhalen die in een veranderend Nederland de urgentie hebben om verteld te moeten worden. Verhalen die kloppen aan de poorten van ons land, onze stad en onze buurt en een vanzelfsprekend onderdeel uitmaken van onze Nederlandse cultuur. Verhalen die door ons bloed stromen. Verhalen die iedereen meemaakt en die iedereen aangaan. George & Eran Producties is sinds 2017 huisgezelschap van de Meervaart en heeft een verbinding met De Toneelmakerij, Theaterfestival Oerol en Via Rudolphi.

Sinds 2012 schrijven en spelen zij samen voorstellingen, zoals de “George & Eran lossen Wereldvrede op” triologie en “De Vlucht van een Granaatappel”. Ook regisseerden zij samen de voorstelling ” The Future ain’t what it used to be” bij Theater Dox. In 2017 regisseerde Eran de voorstelling Woestijnjasmijntjes, geschreven door George in coproductie met De Toneelmakerij.

  • Vertellen verhalen die in een veranderend Nederland urgent zijn
  • Spelen op het snijvlak van toneel en stand-up
  • Brengen grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties
  • Werken met humor, zelfspot en relativering
  • Zijn verkozen tot 1 van de 6 belangrijkste cultuurmakers van de stad Amsterdam
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief