Onze makers

ICK Amsterdam

ICK Amsterdam
ICK (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert.

Sinds 2017 is ICK Amsterdam huisgezelschap van Theater de Meervaart. Vanuit het Talenthuis in Amsterdam Nieuw-West worden activiteiten ontplooid op het gebied van educatie, talentontwikkeling, artistieke ontwikkeling en een jaarlijks dansfestival: het ICKFEST. Daarbij wordt ook samengewerkt met Meervaart Jong. Amsterdam Nieuw-West is zo de basis voor nationale en internationale aanwezigheid: van internationale projecten tot tournees. Voorstellingen worden gemaakt door Greco en Scholten, maar ook door gelauwerde kunstenaars als Kris Verdonck, en aanstormende talenten voor de grote zaal als Amos Ben-Tal. Met nieuwe makers wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuw danstalent.

ICKFEST in Nieuw-West
vr 25 t/m zo 27 oktober 2019

Never change a winning team! ICK Amsterdam en de Meervaart presenteren voor de derde keer het ICKFEST in Nieuw-West: een weekend vol dansvoorstellingen en een uitgebreid randprogramma dat een kijkje geeft in de uiteenlopende activiteiten van het gezelschap en platform voor hedendaagse dans ICK, huisgezelschap van Theater de Meervaart. 

Klik hier voor het programma.

“Vooral doorgaan! Het is elke keer een feestje”
(Bezoeker van het vorige ICKFEST)
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief