Onze makers

ICK Dans Amsterdam

ICK Dans Amsterdam
ICK Dans Amsterdam (Internationaal Choreografisch Kunstencentrum), onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research –en educatieve projecten initieert.

Sinds 2017 is ICK Dans Amsterdam huisgezelschap van de Meervaart. Vanuit het Talentenhuis in Amsterdam Nieuw-West worden activiteiten ontplooid op het gebied van educatie, talentontwikkeling, artistieke ontwikkeling en een jaarlijks dansfestival: het ICKFEST. Daarbij wordt ook samengewerkt met Meervaart Jong. Amsterdam Nieuw-West is zo de basis voor nationale en internationale aanwezigheid: van internationale projecten tot tournees. Voorstellingen worden gemaakt door Greco en Scholten, maar ook door gelauwerde kunstenaars als Kris Verdonck, en aanstormende talenten voor de grote zaal als Amos Ben-Tal. Met nieuwe makers wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuw danstalent. www.ickamsterdam.com

  • Het stadsgezelschap van de dans van Amsterdam
  • Maakt spraakmakende dansvoorstellingen en zoekt samenwerkingen met gastkunstenaars
  • Werkt vanuit het intuïtief bewegende lichaam
  • Neemt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van dans- en maaktalenten
  • Ontving diverse prestigieuze prijzen en toert al meer dan twintig jaar over de hele wereld

"Vooral doorgaan! Het is elke keer een feestje"
- Bezoeker van dansfestival ICKFEST

 

 

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief