Onze makers

Jakop Ahlbom Company

Jakop Ahlbom Company
Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap creëert zowel groots gemonteerde voorstellingen voor de grote zaal, als meer intiemere voorstellingen voor de middenzaal. Jakop Ahlbom Company is gevestigd in Amsterdam en is een van de huisgezelschappen van de Meervaart.  

De voorstellingen hebben een unieke en uitgesproken eigen stijl. Ahlbom gebruikt een mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende elementen, gecombineerd met filmische effecten en vaak livemuziek om zo poëtische en betoverende werelden te scheppen. De voorstellingen worden over de hele wereld gespeeld.

‘Wij geloven in de kracht van verbeelding. In onze fantasie kan immers altijd alles, zijn er geen beperkingen, geen barrières. In de werelden die wij verbeelden kan je verder kijken dan je ooit deed, gelden geen dogma’s of vooroordelen. Ons denken wordt erdoor opengezet, onze zintuigen komen tot leven, onze dromen worden werkelijkheid. We erkennen wie we zijn, wat mensen zijn, in alles wat ons beweegt. Daarom maken we onze voorstellingen.’ Jakop Ahlbom Company

  • Maakt fysiek beeldend theater
  • Gelooft in de kracht van verbeelding
  • Gebruikt in voorstellingen een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects
  • Behoort tot de top van internationaal reizende theatergezelschappen
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief