Over ons

Missie en ambitie

Missie & Visie

De Meervaart wil alle bewoners van Nieuw-West aandeelhouder maken in haar activiteiten. Podiumkunsten zien wij als een belangrijke waarde in het persoonlijke leven en het maatschappelijke verkeer.

Theater biedt een veelheid aan perspectieven en toont de diverse manieren waarop iemand zich kan verhouden tot de wereld om zich heen. Het verrijkt de zintuiglijke en intellectuele ervaring omdat naast aandacht voor de feitelijke werkelijkheid ook ruimte wordt gegeven aan dromen, angsten, verlangens en verbeelding.

Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. De Meervaart wil het huis van Nieuw-West zijn waar onderling respect, nieuwsgierigheid en het slechten van culturele drempels centraal staat. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

Ten behoeve van de ANBI-status hier de volgende gegevens:
(zie ook: anbi.federatiecultuur.nl

Stichting de Meervaart
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
020 4107700
info@meervaart.nl
www.meervaart.nl
Directeur-bestuurder: Yassine Boussaid

Kamer van Koophandel nummer 33157489
BTW nummer NL003414218B01
IBAN: NL54INGB0005054494 t.n.v. Stichting de Meervaart

De Raad van Toezicht bestaat uit: 

Larissa de Meijer-Keijzer (voorzitter)
Tax Partner Grant Thornton Accountants en adviseurs BV, 100% gedetacheerd naar Grant Thornton International Ltd. waar zij Regional Leader Europe-Network Capabilities is en verantwoordelijk voor de groei en kwaliteit van de 45 Europese member firms.

Frank de Bont (auditcommittee)
Tax partner bij Deloitte

Brechje Nollen (lid)
Advocaat/partner Freshfields Bruckhaus Deringer LLP

Daniël Roos (lid)
Directeur JINC
Nevenfuncties: bestuurslid Stichting Nanine Linning

Cees van Boven (lid)
Directeur Woonzorg Nederland
Nevenfuncties: voorzitter investeringscommissie Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden; voorzitter De Vernieuwde Stad

Farnoosh Farnia  (lid)
Programmeur Oerol festival, mede oprichter en docent bij Mezrab Storytelling School

De leden van de Raad van Toezicht ontvangen € 150,- vrijwilligersvergoeding per vergadering

 

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief