Over ons

Steun ons

“Ik heb geleerd om je niet te schamen voor wat je doet. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en geleerd om gewoon te doen wat je kan.”
(Nihal, 11 jaar, musical)

Donaties gezocht voor educatie en talentontwikkeling

Voor onze educatieve en talentontwikkelingsactiviteiten zijn wij op zoek naar ondersteuning. Gezamenlijk kunnen wij kinderen en jongeren in Amsterdam Nieuw-West de kans geven om deel te nemen aan kunst en cultuur. Uw bijdrage kunt u doneren aan NL54INGB0005054494 t.n.v. Stichting de Meervaart. Elk bedrag is welkom!

Lees hieronder meer over onze projecten. Mocht u meer willen weten, kunt u contact opnemen met Kayleigh Boumedyan via kboumedyan@meervaart.nl of 020-410 74 18.
De Meervaart heeft de status van een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Dankzij u kunnen deze kinderen een gat in de lucht springen!

Dankzij u kunnen deze kinderen een gat in de lucht springen!

 

Onze initiatieven:

Meervaart Jong

Kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar kunnen bij Meervaart Jong lessen volgen in theater, dans, zang en beeldende kunst. Tijdens het Meervaart Jong festival aan het einde van het seizoen presenteren de leerlingen hun kunsten aan het publiek in de theaterzalen van de Meervaart.
Voor het aankleden van de eindpresentaties en voorstellingen zoeken wij partners die financieel dan wel in natura willen bijdragen aan kostuums, decor en aankleding van het Meervaart Jong festival. Dit kan ook in de vorm van sponsoring.

Meervaart Jong

 

Meervaart Studio

Jongeren vanaf 15 jaar kunnen bij Meervaart Studio workshops en masterclasses volgen op het gebied van theater, dans, muziek en media. Meervaart Studio heeft al veel talent voortgebracht: hiphopformatie Zwart Licht vond dankzij Meervaart Studio de weg naar de grote podia van Nederland. GTST-ster Dilan Yurdakul deed in Meervaart Studio haar eerste acteerervaring op. Zowel Dilan als Zwart Licht geven nu zelf les aan opkomend talent in Meervaart Studio. Eén keer per maand organiseert Meervaart Studio in de Meervaart Studio Cafés om het theaterpubliek van de Meervaart kennis te laten maken met jong talent.

Meervaart Studio

 

De Speelvloer

De Speelvloer zijn binnen schoolse theaterlessen voor groep 3 t/m 8, waarmee de sociale- en taalvaardigheden versterkt worden. De leerlingen van het Goeman Borgesius in Nieuw-West hebben veelal een niet-Nederlandse achtergrond en kampen met taalachterstand. Om de sociale en taalvaardigheden van de leerlingen te versterken krijgen jaarlijks 150 leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 dramalessen van een theaterdocent van de Meervaart. Hierbij leren zij ook te reflecteren op en experimenteren met hun gedrag in een veilige omgeving. Met het verdwijnen van de cultuureducatiegelden zijn wij op zoek naar partners die vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid bij willen dragen aan betere kansen voor kinderen in een achterstandspositie.

De Speelvloer
“De Speelvloer is een leuke onderbreking van keihard werken in de klas. Het gaf de kinderen ruimte voor aandacht en het aanspreken van andere talenten.”
(Lerares groep zes)

 

Kunstbende Amsterdam

Een dag per jaar barst de Meervaart uit haar voegen tijdens de jaarlijkse voorronde voor Kunstbende. Iedere Amsterdamse jongere van 13 tot en met 18 jaar die wil mag zijn act presenteren aan een deskundige jury. De beste drie van elke kunstdiscipline gaan door naar de landelijke finale. Om nog meer Amsterdamse jongeren te enthousiasmeren om deel te nemen aan Kunstbende, organiseren we een uitgebreide wervingstour op scholen en in buurthuizen. Bijdragen voor de inzet van workshopdocenten zijn van harte welkom.

Kunstbende Amsterdam

Om nog meer Amsterdamse jongeren te enthousiasmeren om deel te nemen aan Kunstbende, organiseren we een uitgebreide wervingstour op scholen en in buurthuizen. Bijdragen voor de inzet van workshopdocenten zijn van harte welkom.

 

 

Adopteer een stoel

Om De Meervaart te steunen kunt u een stoel bij ons adopteren. Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een theaterstoel met daarop hun eigen naam hebben? Op dit moment zijn dat er meer dan 60. We zoeken meer enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons theater een warm hart toedragen en een stoel willen adopteren.

Adopteer een stoel<

 

Lees meer..

Culturele ANBI
Al vanaf € 300,00 * kunt u een stoel sponsoren en op naam zetten van uzelf of andere persoon naar keuze. De werkelijke kosten vallen lager uit omdat De Meervaart de status heeft van een culturele ANBI. Hierdoor geldt er een extra giftenaftrek voor donateurs. Het sponsoren van een eigen stoel, of het schenken van een stoel aan een ander, wordt hierdoor nog voordeliger. Zo heeft u al een stoel vanaf € 1,75 netto per maand!

 

Geefwet
Het totale bedrag van uw donatie kunt u over 5 jaar verdelen. Door de Geefwet zijn periodieke schenkingen tot 125% aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximumaftrek. De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen. Via de schenkcalculator kunt u berekenen hoeveel de stoel u op jaarbasis netto kost.

 

Kosten
Omdat de ene stoel beter zicht biedt op het toneel dan de andere, verschillen de kosten per stoel. Op deze zaalplattegrond kunt u de kosten per stoel zien.
Tussen € 1,75 en € 2,93 netto per maand* (€ 300 bruto over vijf jaar)
Tussen € 2,92 en € 4,90 netto per maand* (€ 500 bruto over vijf jaar)
Tussen € 4,08 en € 6,85 netto per maand* (€ 700 bruto over vijf jaar)
Tussen € 5,83 en € 9,78 netto per maand* (€ 1.000 bruto over vijf jaar)

* Na belastingaftrek; nettobedrag is afhankelijk van uw bruto jaarinkomen. Klik hier voor uw situatie.

 

Voor bedrijven
Als een bedrijf De Meervaart steunt en bijdraagt aan de nieuwe tribune dan is dat extra aantrekkelijk, omdat De Meervaart een ANBI status heeft.

Giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI'S) mogen door bedrijven van de winst afgetrokken worden. De aftrek van de winst mag zelfs verhoogd worden met 50%. Deze verhoging is maximaal € 2.500.

Bedraagt een gift bijvoorbeeld €1000 dan is de verhoging (50%) € 500 en bedraagt het aftrekbare bedrag dus € 1.500. Belangrijk is dat het een gift betreft en geen sponsoring om in aanmerking te komen voor de aftrek.

 

Contact
Heeft u interesse om een stoel te adopteren? Stuur dan een email naar mijnstoel@meervaart.nl en wij nemen contact met u op voor de verdere administratieve afhandeling. Of u kunt bellen naar 020- 410 77 14.

 

Ik sponsor graag een stoel!

Ja, ik heb interesse in het sponsoren van een stoel

Wij zullen spoedig contact met u opnemen. Geeft u aub aan wat uw voorkeur heeft:


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief