Oxville Cinema

De Meervaart draait films!! Van blockbusters tot arthouse cinema voor jong en oud. Oxville Cinema is opgericht door Aydin Dehzad, Bas Broertjes en Carlo Dias. Toen zij elkaar in 2016 tegenkwamen op het filmfestival van Cannes kwamen ze achter een gezamenlijk gemis. Film leeft ontzettend in Amsterdam, maar in hun buurt – Nieuw-West - konden ze niet naar de bioscoop. Uiteindelijk besloten ze zelf het heft in eigen handen te nemen en richtten ze Stichting Oxville op.

Oxville Cinema is al enkele maanden verder en draait nog steeds wekelijks een breed filmaanbod in het theater, klik hier voor het filmprogramma.

 

Zilveren Roosje 2018

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) op 8 januari 2019 in Pathé Tuschinski, mocht Stichting Oxville – uit handen van Sophie Hilbrand – het Zilveren Roosje van de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award in ontvangst nemen.

Het Zilveren Roosje is een aanmoedigingsprijs uit de hele filmsector voor nieuwe filminitiatieven die belangrijk zijn voor de Nederlandse bioscoopwereld en erin slagen om de bioscoop via film onder ieders aandacht te brengen. Naast het feit dat we zeer vereerd zijn met deze prijs is het een teken dat we op de goede weg zijn en ons initiatief in Nieuw-West opvalt en bovenal wordt gewaardeerd.
 

 

Filmagenda

 
Film
wo 08 apr

Spectre

Oxville Rewind

.

12+
Geannuleerd
 
Film
di 21 apr

Best of DocuLab Suriname

Oxville

.

12+
Geannuleerd
 
Film
do 23 apr

Parasite

Oxville Oscars

.

16+
Geannuleerd
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief