Oxville Cinema

De Meervaart draait films!! Van blockbusters tot arthouse cinema voor jong en oud. Oxville Cinema is opgericht door Aydin Dehzad, Bas Broertjes en Carlo Dias. Toen zij elkaar in 2016 tegenkwamen op het filmfestival van Cannes kwamen ze achter een gezamenlijk gemis. Film leeft ontzettend in Amsterdam, maar in hun buurt – Nieuw-West - konden ze niet naar de bioscoop. Uiteindelijk besloten ze zelf het heft in eigen handen te nemen en richtten ze Stichting Oxville op.

In 2018 is Oxville Cinema in het leven geroepen om een filmaanbod te realiseren voor de bewoners van Amsterdam Nieuw-West. In samenspraak met lokale buurtinstanties wordt de programmering van Oxville Cinema samengesteld. Voor de buurt, door de buurt, oftewel: community cinema. In de blauwe zaal kunnen de bezoekers genieten van de allernieuwste films. Ook worden er bijzondere vertoningen georganiseerd met voor- en nagesprekken, vaak in aanwezigheid van de regisseur en/of een speciale gast.

Oxville Cinema is een ontmoetingsplek waar alle bewoners van Nieuw-West terecht kunnen. De programmering wordt zo breed mogelijk ingericht; van Oscarwinnaars tot documentaires, van wereldcinema tot klassiekers. Community cinema. Voor de buurt, door de buurt.

Klik hier voor het filmprogramma.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief