Data en kaarten

Oxville

Best of DocuLab Suriname

Meervaart is vanaf 30 minuten voor aanvang geopend

Film

U kunt uitsluitend online kaarten kopen. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een maximum van 30 bezoekers in de zaal.

Cinevillepashouders: reserveren via kaartverkoop@meervaart.nl.

Suriname heeft een rijke historie en kent vele culturen met een grote eigenheid en diversiteit. Veel van wat zich heeft afgespeeld, en zich thans afspeelt, is verborgen voor grote delen van de Surinaamse gemeenschap.

DocuLab Suriname is geïnitieerd ter gelegenheid van 40 jaar Onafhankelijkheid waarbij voor elk jubileumjaar een documentaire gemaakt werd. Het doel van dit initiatief is een documentairecultuur te stimuleren in Suriname. Drie van de zes Doculab films zullen tijdens deze best-of worden vertoond.

1e Film: Hidden World van Kenrich Cairo (31 minuten)

Vader Amoksi heeft de gave om in het afgelegen Marron-dorp ‘Akuyutu Kondre’ in contact te treden met de doden wereld. De doden rituelen dienen daarbij strikt nageleefd te worden om niet met de voorouders in conflict te geraken. Maar Amoksi is oud, en het wordt tijd om zijn kennis over te dragen aan zijn zoon, maar die heeft alleen maar interesse in zijn iPhone.

2e Film: Frits de Gids van Tessa Leuwsha (57 minuten)

Watsy (22) probeert de mooie Amelia het hof te maken, geheel volgens de tradities van zijn Marron-dorp. Deel van die traditie is dat je minstens twee vrouwen trouwt. Maar Watsy heeft moderne Westerse ideeën over romantische liefde, en één vrouw lijkt hem al hoofdpijn genoeg.

3e film: Je kan toch lezen van Ananta Khemradj (49 minuten)

Ananta (27) vraagt zich af waarom ze zo weinig weet over de roerige jaren ’80 in Suriname. Is het belangrijk om die geschiedenis te kennen? Of helpt het de Surinaamse samenleving juist verder om het er maar niet over te hebben, en vooruit te kijken

 

Taal: Nederlands, Engels, Surinaams gesproken, Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12+, grof taalgebruik, discriminatie

Regisseur: Kenrich Cairo, Tessa Leuwsha, Ananta Khemradj

Cast: x

Genre: documentaire

Jaar: 2019

Land: Suriname, Nederland

Lees verder

 

Blauwe zaal - Clubsetting 1,5 M

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

MTK 10% korting 8.10
Prijs 9.00
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief