Data en kaarten

BNNVARA Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2020

Cabaret

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de ‘Finalistentour’ waarin ze de finaleavond integraal over doen.

Op zaterdag 15 februari stonden Lisa Ostermann, De Vriendendienst en Thjum Arts in de finale van het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Lisa Ostermann won zowel de juryprijs, als de publieksprijs en de studentenprijs. Nu touren ze samen door het land met de Finalistentour 2020.

De Finalisten BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020

Lisa Ostermann
Haar programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Ook zijn er sexy dancebreaks (als Lisa een goeie dag heeft). ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.


Thjum Arts
Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk. In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment.


De Vriendendienst
In de muzikale collage ‘Als het confetti regent’ wordt je meegenomen door showman Yuri Disseldorp naar zijn jeugd in Zoetermeer vol met ADHD etiketten, Ritalin recepturen, hokjesdenkers en angstige ouders. Opgezweept door Peer Thielen’s muziek komt hij in opstand en verkondigt hij zijn eigen opvattingen over het leven, over buiten de lijntjes durven kleuren en over knuffelen. Naakt. In de foyer. ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 16.75
2e rang 11.75
MTK 10% korting 15.08

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief