Data en kaarten

Kapsalon Romy

Oxville Cinema

Meervaart is vanaf 30 minuten voor aanvang geopend

Film
AL

U kunt uitsluitend online kaarten kopen. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een maximum van 30 bezoekers in de zaal.

Cinevillepashouders: reserveren via kaartverkoop@meervaart.nl

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Taal: Nederlands gesproken

Kijkwijzer: AL

Regisseur: Mischa Kamp

Cast: Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman, Guido Pollemans, Aus Greidanus sr.

Genre: familiefilm, komedie, drama

Jaar: 2019

Land: Nederland

Lees verder

 

Blauwe zaal - Clubsetting 1,5 M

92 minuten

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

Prijs 9.00
MTK 10% korting 8.10
  “‘Kapsalon Romy’ is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd... ook voor jonge kijkers meeslepend en troostrijk”
Trouw
  “Een indrukwekkend prestatie: zonder dat de film zwaar voelt”
NRC Handelsblad
  “Levenslustige familiefilm over dementie”
de Volkskrant
  “Een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film'”
VPRO Cinema


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief