Data en kaarten

Stories of soul

Amstel Quartet & Anass Habib

Meervaart is vanaf 30 minuten voor aanvang geopend

Muziek

U kunt uitsluitend online kaarten kopen. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een maximum van 30 bezoekers in de zaal.

Spreek over Oum Kalthoum, ‘Il Sit’, De Dame van Caïro, en menig oudere uit het Midden-Oosten zal in weemoedige gedachten verdwalen. Of spreek over Fairuz, ‘de ceder van Libanon’, en men kan in mum van tijd een dozijn liederen noemen.

Decennialang begonnen zelfs vrijwel alle radiostations van de Arabische wereld hun uitzending met een werk van Fairuz. Beide dames zijn nog altijd ongekend populair. Ze wisten met hun muziek het gat te dichten
tussen emotie en poëzie, een dierbaar gekoesterde kunstvorm in het Midden-Oosten, en drongen regelrecht door in de ziel van de Arabische bevolking.

Stories of the Soul is een programma vol met dezelfde verhalen en emotie, gezamenlijk opgezet met de Marokkaanse zanger Anass Habib. Habib werd geboren in Fez en
woont sinds drie jaar in Nederland. Hij specialiseerde zich in Libanon en Syrië in klassieke en oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse muziek. Tijdens Stories of the Soul zal hij begeleid worden door Amstel Quartet, die hun eigen muzikale achtergrond combineren met de traditionele instrumentale Arabische toonkunst.

Hiervoor selecteren Habib en Amstel Quartet, naast de welbekende liederen van Oum Kalthoum en Fairuz, uit het opzwepende werk van Mohammed Abdu, de patriottistische klanken van Egyptisch vaderfiguur Sayid Darwish en composities van de Rahbani Brothers - ooit de veelzijdige muzikale compagnons van Fairuz. Samen openbaren zij de ziel en verlangens van een groot deel van de Arabisch bevolking, met repertoire dat voor een groot deel van de Westerse wereld nog onontgonnen terrein is.

Lees verder

 

Blauwe zaal - Clubsetting 1,5 M

60 minuten

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief