Data en kaarten

Het jaar 250 na Beethoven

Floris Kortie & Vera Kooper

Dit is een verplaatste voorstelling uit seizoen 20/21
Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over maatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laten Floris Kortie (Podium Witteman) en pianiste Vera Kooper zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.

‘Het jaar 250 na Beethoven’ vertelt het indrukwekkende levensverhaal van Ludwig van Beethoven, afgewisseld met de mooiste delen uit zijn pianosonates, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata.

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici.

Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen.
 

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 19.00
2e rang 14.00
MTK 10% korting 17.10
1e rang 19.00
2e rang 14.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater met verve gebracht.”
NRC Handelsblad
  “Kortie en Kooper schetsen Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar.”
de Volkskrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief