Data en kaarten

Doet sneeuw pijn

Solo Stories

Theater

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Solovoorstelling gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans.

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Zoals elk jaar gaat hij skiën met vrienden, maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 19.00
MTK 10% korting 17.10

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Achtereenvolgens ontroerend, ingehouden emotioneel, schattig, ongemakkelijk, grappig, en zo weer terug… een troostende toneelavond. ”
de Volkskrant
  “Wat in potentie een sentimentele tranentrekker had kunnen zijn wordt een deels verdrietige, maar bovenal oprechte ode aan menselijke veerkracht met soms ook een glimlach van herkenning… Raakt recht in het hart.”
Noordhollands Dagblad
  “Saskia Temmink maakt van inktzwart verhaal ontroerende theatersolo… In de regie van Benno Hoogveld nemen humor en zelfrelativering de overhand, terwijl de pijn er niet minder om wordt. Dat laatste is vooral te danken aan het uitmuntende spel van Temmink: het is ongelooflijk knap dat ze dit inktzwarte verhaal van pijn en verlies tot een intieme, onthullende vertelling weet te maken.”
Theaterkrant
  “Uitgekiend licht-/decorontwerp… Saskia Temmink heeft alle ongefilterde emoties in huis, en schenkt ze haar publiek volledig geloofwaardig en zonder enige overdrijving… Het is aangrijpend en toch lichtvoetig.”
Dagblad van het Noorden


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief