Data en kaarten

LeineRoebana

Solas

Dans

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

‘SOLAS’ van LeineRoebana zorgde eerder voor uitverkochte zalen, werd door het publiek ovationeel ontvangen en door recensenten met 5 sterren bekroond. Het Parool riep het zelfs uit tot beste dansvoorstelling van 2019.

“De dans- en muziekvoorstelling ‘SOLAS’ is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar”, vergeleek de Volkskrant. “Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder”.

‘Soelaas’ – ontleend aan het middeleeuwse Franse ‘solas’ – betekent 'troost, steun, oplossing’. In de mooie Nederlandse uitdrukking ‘Soelaas bieden’ gaan ‘problemen oplossen’ en ‘troost brengen’ hand in hand. 

Wat biedt er meer troost dan de muziek van John Dowland? Dan liefdespoëzie of klaagzang begeleid door luitmuziek? Niets, vinden de jonge sopraan Elisabeth Hetherington (Dutch Classical Talent Award) en luitist David Mackor. Samen met de rauwe tegentonen van gitarist Wiek Hijmans en zangeres Talitha van der Spek, de virtuoze hedendaagse dans met gestiek uit de 18e eeuw, de hilarisch vervreemdende teksten van Bindervoet & Henkes en met zangers die dansen en dansers die zingen, biedt ‘SOLAS’ een ervaring die u gelouterd en verkwikt achterlaat.

LeineRoebana
LeineRoebana is een dansgezelschap met een vooraanstaande internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen staan bekend om hun multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden.

Dans is voor LeineRoebana een fysieke vorm van denken; een manier om je te verhouden tot de wereld om je heen.

Muziek heeft een bijzondere plaats in hun choreografieën. Een breed scala aan muzieksoorten spreekt hen aan: van gamelan tot oude muziek, van dance tot varèse. Samen vormen dans en muziek één geheel. Een verandering in de dans heeft gevolgen voor de muziek en omgekeerd. Een muzikale gedachte zet zich voort in beweging. Een dansthema wordt muziek. De musici bewegen, zingen en spreken.

Inleiding op het toneel
Een half uur voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling.
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 30.00
MTK 10% korting 27.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De dans- en muziekvoorstelling SOLAS is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft… Het is een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt.”
de Volkskrant
  “Prachtige zang die ons leidt, ook als het donker is. Uit alle richtingen komen stemmen, luit, elektrische gitaar, eigentijdse dans en achttiende-eeuwse gestiek samen. Zo ontvouwt zich een transdisciplinair gedicht over dingen die er zijn of zijn voorbijgegaan, leven en dood. Tien performers laten zien dat dicht bij elkaar staan soelaas biedt.”
Het Parool (riep ‘SOLAS’ uit tot beste dansvoorstelling van 2019)


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief