Data en kaarten

Het best bewaarde geluid ter wereld

MaxTak

familie & jeugd
5+

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

De wereld zit vol geluiden. Je broertje dat smakt, je vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? En is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

Xantippe en haar broer IJsbrand hebben het heel druk met het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was. Ze verzamelen, sorteren en bewaren daar alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is.

Als er op een dag een bewaker in hun potdichte laboratorium staat met woeste verhalen over de echte wereld, droomt Xantippe weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand zich zorgen maakt over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

Over MaxTak
Dit is de eerste MaxTak-voorstelling die uitkomt onder regie van onze nieuwe artistiek leider Marije Gubbels. Zij schreef en regisseerde talloze (jeugd)muziektheatervoorstellingen bij o.a. BOS theaterprodukties, M-lab, tgBloodyMary, Theater Sonnevanck. (Een wintersprookje, Edward Scharenhand, Zwijnenstal).

MaxTak wil kinderen en ouders uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten live muziek en daarnaast ook de belangrijke verhalen van nu vertellen. Zowel onverwoestbare klassieke verhalen in een moderne bewerking als nieuw geschreven toneelstukken, allemaal met nieuw gecomponeerde muziek en zang. Stevige maatschappelijke thema’s gaat het gezelschap daarbij niet uit de weg, maar worden prikkelend en met veel herkenbaarheid en humor gebracht. In combinatie met spetterende live muziek en zang brengt MaxTak zo op luchtige wijze niet alleen beweging in de hoofden van kinderen maar ook in die van het volwassen publiek.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

Prijs 9.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  ““Uitbundige slapstick en een kolkende kakofonie. (…) Wat is de voorstelling leuk. De vraag of je kinderen vanaf vijf jaar oud niet iets substantiëlers moet voorzetten, verdwijnt helemaal als je ziet hoe vakkundig en met hoeveel plezier de voorstelling is gemaakt. (…) Met zo’n team van vakmensen en met zulke spelers kun je de mist niet ingaan.” ”
Pieter Rings - Theaterkrant
  ““MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn.” ”
Vincent Kouters - Volkskrant
  “"Met Het best bewaarde geluid ter wereld heeft Marije Gubbels een mooie eerste voorstelling onder haar leiding neergezet, die bij mij naar meer smaakt. Een voorstelling die van begin tot eind boeit bij groot en klein.” ”
Theaterparadijs
  “"De leeftijd van 5+ is begrijpelijk, maar oudere kinderen en zeker ook ouders zullen hun lachen niet in kunnen houden. Aanrader!" ”
Cultuurbarbaartjes
  “"Met deze voorstelling geeft Marije Gubbels een vrolijk-lawaaiig visitekaartje af dat nieuwsgierig maakt naar meer." ”
Joukje Akveld in het Parool


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief