Data en kaarten

Feico Deutekom speelt Philip Glass

Meer & Glass

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Feico Deutekom speelt aan de vleugel zijn nieuwe album ‘Musical Offering’, dat hij maakte in samenwerking met de wereldberoemde componist Philip Glass. 

De muziek van Glass, grondlegger van minimal music, is enorm populair en onder meer bekend van zijn soundtracks van films als ‘The Hours’ en baanbrekend muziektheater als ‘Einstein on the Beach’. 

Ritmes en klanken om bij weg te dromen, of die je juist in een verhoogde staat van bewustzijn brengen: daarom staat deze muziek hoog op de lijst bij zowel liefhebbers van klassiek als van popmuziek.

Bijzonder is dat de stukken die Feico zal spelen grotendeels nieuwe bewerkingen zijn voor piano van muziek die Philip Glass oorspronkelijk schreef voor ensembles. Glass gaf Feico de vrije hand bij de keuze van stukken ter bewerking en de samenstelling van het programma.

U hoort muziek van Glass zoals die nog niet eerder geklonken heeft, zoals ‘Facades from Glassworks’, ‘Company, Passages’ en ‘Les Enfants Terribles’. Ook speelt Feico een paar van de wonderschone ‘Etudes’ voor piano.

Tijdens het concert wordt de muziek gekoppeld aan projecties van beelden van de internationaal bekroonde fotograaf Johannes Bosgra. De minimalistische zeegezichten zijn door Johannes exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk een audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.
 

Dit concert Feico Deutekom speelt Philip Glass is het eerste concert dat plaats vindt binnen de muzikale reeks 'Meer & Glass', waarbij de muziek van Philip Glass de rode draad is. Een schitterende reeks die in het komende seizoen nog driemaal bij de Meervaart is te zien.

Fotograaf: Janiek Dam

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 15.00
MTK 10% korting 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief