Data en kaarten

Buurmans Keukenparade

Plan d-

Familie & Jeugd
4+

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?”. Plan d- gaat in ‘Buurmans Keukenparade’ op zoek naar de keuken en eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. 

Ze vertellen de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart zijn voeding voor de ziel.
Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en de landen van herkomst.

In deze keuken vieren ze de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Voor iedereen van 0-99 jaar oud en iedereen die van eten houdt…

Extra na afloop: Keuken Safari
Na de voorstelling kunnen jullie in de foyer samen genieten van hapjes (fingerfood) uit de wereldkeuken!

Kids kunnen op Keuken Safari: speel spelletjes als eetdomini en eetmemory, maak een lekkere toffe toet in de Toetjesfabriek of ontwerp je eigen placemat.

Voor de jongsten is er een voel en ruik hoek en een eigen Speelkeuken.

Kinderen van 7 jaar en ouder kunnen in het Kruidenparadijs een eigen betoverende kruidenmelange maken om mee te nemen of gelijk te proeven met een stukje bijzonder brood.

Voor het echte danswerk kunnen kinderen in de Wereldkeuken-danshoek terecht. Test je skills tijdens de buurmannen danstutorial!

Lees verder

 

Blauwe zaal

Exclusief pauzedrankje

Extra bij deze voorstelling:

Verjaardagsfeestje

Een unieke manier om de verjaardag van uw kind te vieren. Er wordt een speciaal hoekje gereserveerd waar u met de kinderen taart kunt eten, cadeautjes kunt uitpakken en/of naar een workshop gaan. De Meervaart heeft een verrassing voor de jarige. Klik hier voor meer informatie / opgeven.

Prijzen

Prijs 9.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief