Data en kaarten

Onvoorspelbaar verleden

Saman Amini/Black Sheep can Fly

Theater

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Na de succesvolle voorstellingen ‘A Seat At The Table’ en ‘Samenloop van Omstandigheden’ komt theatermaker Saman Amini nu met de tragikomische muzikale show ‘Onvoorspelbaar Verleden’: een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

We groeien op in een prestatiegerichte samenleving. Van jongs af aan, al bij onze eerste stappen in een schoolgebouw, leren we dat we vóóruit moeten. Maar wie leert ons hoe we moeten liefhebben en liefde kunnen ontvangen? En hoe om te gaan met gevoelens van machteloosheid, wrok of woede? 

Ook Saman Amini liep hier tegenaan. Vorig jaar besloot hij het te doorbreken door in therapie te gaan. Om op zoek te gaan naar de oorzaken van zijn gevoelens in plaats van de symptomen te bestrijden. Toen hij hierover durfde te vertellen aan zijn omgeving, bleek er vooral veel herkenning te zijn. Dit inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Zoals altijd weet Amini humor telkens af te wisselen met scherpe inzichten. Zijn kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend.

Saman Amini: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan. Verbinding met onze families, vrienden en de samenleving waarin wij leven.”
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren. ”
NRC Handelsblad over het eerdere ‘A Seat At The Table’
  “Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.”
de Volkskrant over het eerdere ‘A Seat At The Table'
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief