Data en kaarten

Eric Vaarzon Morel

Spaanse sporen: laten we dansen

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Voor iedereen die deze zomer niet naar Spanje kan, brengt Eric Vaarzon Morel Spanje naar de Meervaart. In een intieme setting brengt hij - al dan niet vergezeld door de jonge en talentvolle Nederlandse zangeres ELLE - een liefdevolle ode aan Paco de Lucía en vertelt hij over de historische relatie tussen Spanje en Nederland.

Paco de Lucía is Erics grote voorbeeld en zonder twijfel de meest virtuoze en vernieuwende flamencogitarist aller tijden. Hij bracht een revolutie binnen de flamenco teweeg. In dat opzicht kun je hem vergelijken met Mozart of Jimi Hendrix. Toen De Lucía op 25 februari 2014 overleed en er in Spanje twee dagen van rouw werd afgekondigd, bracht Eric nog dezelfde avond in een lang DWDD-item een zinderende ode aan de maestro.

Naast deze ode volgt Eric de Spaanse Sporen uit de Nederlandse geschiedenis. We zingen niet voor niets als laatste zin van ons volkslied: de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd! Een hart vol verhalen die ons leiden langs het mooiste wat Spanje op muzikaal gebied voort heeft gebracht.

Eric speelde in de Amsterdamse kroegen, het Concertgebouw, het Apollo in New York, en van Turkije tot India en de Nederlandse Antillen, maar hij blijft altijd zijn Spaans/Nederlandse roots volgen.
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

60 minuten

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief