Data en kaarten

De Chaos van 2020

Nieuw Utrechts Toneel

Theater

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

‘I would give myself an A+.’ – Donald Trump

‘De chaos van 2020’ is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling rondom de Amerikaanse verkiezingen.

Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Covid-19 stak een stokje voor de geplande studiereis van theatermakers Greg Nottrot en Viktor Griffioen naar de Verenigde Staten. De wereld ging op slot, maar de inspiratie voor theater over de VS werd ge-supersized. 

Het coronavirus zorgde voor verschuiving van macht op het wereldtoneel, complottheorieën, een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk en op z’n minst spraakmakende persconferenties van de zittende president. Gelukkig was er ook saamhorigheid, solidariteit en een strakblauwe lucht. 

Om een reis te maken heb je geen vliegtuig nodig. Kom live óf virtueel naar het theater en reis mee. We gaan op zoek naar (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf. 

Een voorstelling op drie plaatsen tegelijkertijd
Wat is echt en wat is nep? Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen, en wat doet dat perspectief met hoe je ernaar kijkt? Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) onderzoekt het en speelt ‘De chaos van 2020’ op drie plekken tegelijkertijd. 

Greg speelt vanuit een bijzondere, tijdelijke dependance in Leidsche Rijn, Viktor en Yootha touren langs de Nederlandse theaters en Robin speelt mee vanuit de VS. De acteurs staan in verbinding met elkaar en het publiek. U kunt de voorstelling op één van de twee Nederlandse locaties bezoeken én het is mogelijk om vanuit huis te kijken. Op alle drie de plekken zie je dezelfde voorstelling, of toch niet?

De chaos van 2018
In 2018 ging Greg Nottrot ook op zoek naar de waarheid, destijds in de datsja van Poetin. Dat pakte zo goed uit dat hij nu in het Witte Huis probeert te ontwarren wie wie is (maar raakt daarbij zelf in de knoop).  

“De apotheose, die ik niet wil verklappen, is zo geraffineerd en ingenieus, dat hij volstrekt werkelijkheid lijkt. Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Via nepfeiten meer te leren over de werkelijkheid. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.”
Theaterkrant over het eerdere ‘Chaos van 2018’ (Keuze van de Criticus)
 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief