Data en kaarten

WE WANT IT ALL

ICK Amsterdam

Wereldpremière

Dans
  • za 06 feb 20:15 uur
    Geannuleerd
  • zo 07 feb 16:00 uur
    Geannuleerd

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Speciaal voor hun jubileum creëren Emio Greco en Pieter C. Scholten een roadtrip door hun 25-jarige oeuvre met urgentie als onderliggend motief. 

Slotakkoorden van hun bijna 60 creaties vormen daarbij het uitgangspunt. Immers het einde van elke voorstelling betekent voor Greco I Scholten geen definitieve afsluiting maar het achterlaten van een statement ter voorbereiding op een nieuw begin. Zoals een uitgeputte Greco het letterlijk fluisterde aan het einde van zijn eerste solo BIANCO in 1995: Ne me quitte pas.

Het einde, het ‘achter’ biedt de mogelijkheid tot een begin, een ‘voor’ te komen. Wat ooit was kan teruggehaald worden naar het nu, wat nog moet komen kan al in het nu opgeroepen worden. De betekenis van toen is het vertrekpunt voor een nieuw perspectief. Wat was normaal en wat is het nieuwe normaal? Back to the future of The future is back?

Het lichaam is ‘nu’ en staat in het spanningsveld van verleden en toekomst, van melancholie en utopie, kindertijd en volwassenheid, onschuld en schuld. Het is niet het één of het ander, het is allebei: een synthese en intensivering, deconstructie en constructie ineen. Ook het einde is een end en een and. Vandaar dat in veel choreografieën als slot de Bis wordt ingezet, niet als herhalingstoegift maar als vooruitblik en mogelijke toekomst.
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 30.00
MTK 10% korting 27.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief