Data en kaarten

Verdedig Noord

ft. Massih Hutak

Theater
14+

Dit programma is onderdeel van de Staat van Zijn. De Staat van Zijn bestaat uit voorstellingen, gesprekken, lezingen, workshops en een expo. Klik hier voor meer info

Theaterkrant typeerde 'Verdedig Noord' als "een pleidooi, een lezing, een hartenkreet, een gebalde vuist, een preek, een liefdesverklaring, een opgestoken middelvinger. Eigenlijk alles wat je van theater verlangt."

Steden over de hele wereld zijn bezig met het 'opwaarderen' van buurten en stadsdelen, op sociaal, cultureel en economisch gebied. Het fenomeen noemen we 'gentrificatie' en heeft grote gevolgen, onder andere voor de bewoners. Schrijver en rapper Massih Hutak ziet het mis gaan in Amsterdam-Noord, zijn thuis.

Voor zijn gentrificatieonderzoek reisde hij naar Brooklyn, Berlijn, Londen, Oakland, Parijs en Los Angeles. Wat begon als een beschouwing van zijn wijk ontvouwt zich tot een verhaal over hedendaagse West-Europese en Noord-Amerikaanse steden waar dezelfde sociaalgeografische ontwikkelingen aan de hand zijn. Brengen die ontwikkelingen vooruitgang, of niet? En voor wie?

 

Blauwe zaal

Prijzen

Prijs 15.00
MTK 10% korting 13.50
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Verdedig Noord is meer dan theater: het is een pleidooi, een lezing, een hartenkreet, een gebalde vuist, een preek, een liefdesverklaring, een opgestoken middelvinger. Eigenlijk alles wat je van theater verlangt.”
Theaterkrant
  “Verdedig Noord snijdt een actueel onderwerp aan dat op fraaie wijze wordt opgedist en je aan het denken zet.”
Scènes
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief