Data en kaarten

Ud Festival 2020

A Tribute to Farid Al Atrash

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest nodigt Abdellah Fillali uit voor een speciale Tribute to Farid Al-Atrash (1910-1974).

Deze 'King of the Ud' stond bekend om zijn liefde voor de ud en zijn adembenemende stem. Zijn improvisaties waren tijdloos en behoren tot de meest geraffineerde stukken van zijn generatie. Ook groeide hij als componist en filmacteur uit tot een van de grootste iconen van de Arabische wereld. Het concert staat in het teken van de serie 'A Tribute to'-serie van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Na de succesvolle serie over Abdelhalim Hafez, Mohamed Abdelwahab en Oum Kalthoum werd het tijd voor Farid Al-Atrash.

Combinatie ticket voor 25 euro
Koop nu uw combinatieticket en ga voor de ultieme UD Festival experience! Op zaterdag 7 november kunt u om 19:30 uur een uur lang genieten van 'alBahr: Cappella Amsterdam feat. Ahmed El Maai' in de Blauwe Zaal. Om 21:00 uur maakt u de overstap naar onze Rode Zaal en waant u zich in de prachtige klanken van de 'King of the Ud' tijdens de 'Tribute to Farid Al-Atrash'. Een combinatieticket kost 25 euro en is via de knop Bestel kaarten te boeken. Let op: kies voor de prijstype: Rang 1 – UDFESTIVAL – inclusief toegang concert blauwe zaal 19:30
 
Voor dit concert is de vocalist Abdellah Filali uitgenodigd. Hij groeide op met klassiekers van de Arabische muziek. Vooral het repertoire van Al-Atrash sprak hem aan, omdat de ud van Al-Atrash de emotie van de teksten op een ongekende wijze vangt. De ud-speler Younes Fakhar voegt een extra dimensie toe aan het muzikaal schouwspel met vlijmscherpe improvisaties in de geest van Al-Atrash. De arrangementen en orkestrale bezetting worden door Abderrahim Semlali verzorgd (muzikaal leider, Amsterdams Andalusisch Orkest).  

"Al-Atrash leert ons dat de ud en de stem een prachtig geheel vormt. De emotie van de teksten voel je ook als je naar de ud luistert." (Abderrahim Semlali, muzikaal leider Amsterdams Andalusisch Orkest) 

 

 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00
Combiticket 25.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief