Data en kaarten

Ud Festival 2020

alBahr: Cappella Amsterdam feat. Ahmed El Maai

Muziek
  • za 07 nov 19:30 uur
    wordt verplaatst

Dit concert is alleen in combinatie te boeken met de voorstelling 'A Tribute to Farid Al Atrash' in de Rode Zaal op zaterdag 7 november. Je koopt een combiticket voor het concert om 19:30 uur in de Blauwe Zaal en kunt daarna plaatsnemen om 21:00 uur in de Rode Zaal. Een combinatie ticket kost 25 euro. Klik hier voor meer informatie.

Sinds de klassieke oudheid is de Middellandse Zee een centrum van uitwisseling en handel. Naast handelswaar worden over deze zee ook al eeuwenlang kunst en muziek uitgewisseld. Cappella Amsterdam neemt je mee naar de kusten van de Middellandse Zee en laat horen hoezeer de verschillende muzikale tradities rond deze zee met elkaar verbonden zijn. In die regio mengen zich klanken uit de Arabische muziek, de Balkan, het Midden-Oosten en de jazz. 

Combinatie ticket voor 25 euro
Koop nu uw combinatieticket en ga voor de ultieme UD Festival experience! Op zaterdag 7 november kunt u om 19:30 uur een uur lang genieten van 'alBahr: Cappella Amsterdam feat. Ahmed El Maai' in de Blauwe Zaal. Om 21:00 uur maakt u de overstap naar onze Rode Zaal en waant u zich in de prachtige klanken van de 'King of the Ud' tijdens de 'Tribute to Farid Al-Atrash'. Een combinatieticket kost 25 euro en is via de knop Bestel kaarten te boeken. Let op: kies voor de prijstype: Rang 1 – UDFESTIVAL – inclusief toegang concert blauwe zaal 19:30

Cappella LAB onderzoekt nieuwe muzikale synergieën en de grenzen van de koormuziek. Voor het concert alBahr – Mare Nostrum nodigt Cappella LAB verschillende grootheden uit met wortels in een uiteenlopende muziektraditie. Amira Medunjanin is een van de belangrijkste vertolkers van de sevdah. Deze melancholische muziek uit Bosnië-Herzegovina bevat elementen uit Arabische muziek, westerse muziek en ritmes uit de Balkan. De Libanese zangeres Rima Khcheich is internationaal gewaardeerd vanwege haar unieke vertolking van klassieke Arabische muwashahat (een Moors/Arabische liedvorm uit de 12e en 13e eeuw), oude Byzantijnse liederen en interessante samenwerkingen met (jazz)musici van over de hele wereld. Multi-instrumentalist en zanger Ahmed El Maai wordt als een van de meest veelbelovende jonge musici van Marokko gezien. Met zijn wortels in de traditionele Andalusische muziek werkte hij samen met musici uit de gehele wereld. 
 
“Als ik op de ud speel voel ik hoe dit instrument door de eeuwen heen langs de kust van de Middellandse Zee in diverse uithoeken boven zichzelf uitsteeg” (Ahmed El Maai, ud speler) 

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

Combiticket (2 shows) 25.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief