Data en kaarten

Shameless

ICK Amsterdam I Emio Greco & Pieter C. Scholten

Wegens succes opnieuw bij ons te zien!

Dans

Gezondheid en veiligheid staan voorop bij uw bezoek. Zo geldt een beperkte zaalcapaciteit van max. 30 personen, is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar en ouder) en houden we minimaal 1,5 meter afstand.

Look,
If you had one shot, or one opportunity

To seize everything you ever wanted in one moment

Would you capture it or just let it slip?
Yo

- Lose Yourself – Eminem

Touwen hangen aan het plafond, als slangen of ladders op weg naar het ongrijpbare.  Een danser fluistert de woorden van Eminem: de weg naar succes is moeilijk, de druk is hoog. Daar staat hij, ons uit te dagen met zijn blik.

SHAMELESS is een dansportret, waarin de danser ons meeneemt in zijn innerlijke strijd tussen het speelvlak domineren en zich kwetsbaar overleveren aan het publiek.  Victor Callens werkt al 13 jaar samen met Emio Greco en Pieter C. Scholten en kan daardoor moeiteloos spelen met het oeuvre van ICK waar hij zijn eigen kennis van ballet en clip-dance aan toevoegt. Het lichaam van de danser wordt een levend kunstarchief. Hij legt al zijn kaarten open en speelt de joker in een uitdagend spel met het publiek.

Een jongere Victor praat met ons door middel van projecties en biedt een inzicht de geest van een danser. Zijn kwetsbaarheid botst met zijn sterke aanwezigheid op het podium. Een held die klaar is om de strijd aan te gaan met elk obstakel op zijn weg naar succes: genereus, ongefilterd, schaamteloos. Is het publiek een bondgenoot of een vijand in deze strijd?

Ben je klaar voor dit schaamteloze lichaam, of do you just let it slip?

Achtergrond
25 jaar werken Emio Greco en Pieter C. Scholten ondertussen samen. Wat begon in 1995 als een experiment in een Amsterdamse studio, groeide uit tot een succesvolle samenwerking met internationale faam. In die 25 jaar bouwden ze een omvangrijk en interdisciplinaire oeuvre op. Tussen 1996 en 2002 kwam de trilogie Fra Cervello e Movimento (tussen brein en beweging) tot stand en maakten zij met hun eerste groepstukken, waaronder Rimasto Orfano, naam in het internationale dansveld. Daarna verlegden zij hun grenzen naar opera, muziek en film. Deze interdisciplinaire uitstappen leidden tot de productie van een vijftal voorstellingen rondom Dante’s La Divina Commedia. Tussen 2006 en 2010 gingen achtereenvolgend HELL, [purgatorio] en you PARA | DISO in première. Deze cyclus werd in 2011 afgesloten met La Commedia. In 2012 werd met de locatievoorstelling Addio alla Fine (Afscheid van Einde) een nieuwe richting ingeslagen, met de focus op het sociale, geëngageerde lichaam.  Onder het overkoepelend thema Het Lichaam in Opstand maakten ze o.a. One man without a cause, EXTREMALISM en DISAPPEARANCE. 

Lees verder

 

Blauwe zaal (max. 30 personen)

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief