Data en kaarten

The future is not what is used to be

Panama Pictures

Dans
  • zo 13 dec 19:30 uur
    Uitverkocht

Gezondheid en veiligheid staan voorop bij uw bezoek. Zo geldt een beperkte zaalcapaciteit van max. 30 personen, is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar en ouder) en houden we minimaal 1,5 meter afstand.

Alles is voortdurend in beweging. Niets blijft ooit hetzelfde, ook al is niet elke verandering waarneembaar. We kunnen de klok niet stilzetten. De uren ontglippen ons vaak, maar lijken op andere momenten weer elastisch. We zijn bang de tijd te verliezen.

Maar gaat tijd wel voorbij? Bestaan de uren wel buiten onszelf?

Choreograaf Pia Meuthen en haar performers maken met 'The Future is not what it used to be' een fysieke en zintuiglijke voorstelling over het mysterie van de tijd. Ze tonen het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld, om het verleden niet te verliezen, om grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment.

'The Future is not what it used to be' is een ode aan het ongewisse en onvoltooide, aan het in wording zijnde en nog niet bepaalde.

Tijd en zwaartekracht
Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten, gestold in de tijd, balanceren de performers hoog in de lucht. Boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het luchtledige. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met onze waarneming van de tijd.

Fysieke sensatie
Het werk van Panama Pictures gaat in The Future is not what it used to be letterlijk de hoogte in. Met een bewegingstaal die kracht en kwetsbaarheid weet te combineren en een fysieke sensatie bij de toeschouwer oproept. Je voelt de impact van de bewegingen. Het risico is echt. Er staat iets op het spel.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De bewegingen worden voortgestuwd door een nieuwe spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met componist, muzikant en performer Davide Bellotta

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

Prijs 20.00
MTK 10% korting 18.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief