Data en kaarten

Luan Buleshkaj

Leeuwenkind

Spoken word artist, dichter, woordkunstenaar

Cabaret

Gezondheid en veiligheid staan voorop bij uw bezoek. Zo geldt een beperkte zaalcapaciteit van max. 30 personen, is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar en ouder) en houden we minimaal 1,5 meter afstand.

In zijn eerste solovoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart de Amsterdamse woordkunstenaar Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap spelen een belangrijke rol. 

Sinds januari 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met try-outs van ‘Leeuwenkind’. Dit doet hij samen met gitarist Yassine Belghanch.

In september 2020 ging de voorstelling officieel in première in Podium Mozaïek tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hiervoor ontving Luan de ‘Best of Fringe’ 2020 award. Daarnaast won hij de Shaffy Cheque (aanmoedigingsprijs) op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Over Luan
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is al een tijd bezig met spoken word. De Kosovaarse Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luans entree in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

Prijs 10.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen. Hij toont een enorme taalprecisie: steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.”
NRC Handelsblad
  “Luan Buleshkaj brengt met Leeuwenkind spoken word naar een topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret. Taalkundig zit het perfect in elkaar.”
Jury Amsterdam Fringe Festival
  “Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele spokenwordperformances.”
Het Parool
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief