Data en kaarten

Colours of Ballet

Junior Company Het Nationale Ballet

Dans

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden, een mondkapjesplicht (op momenten dat u niet zit) en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

‘Colours of Ballet’ biedt een kleurrijke waaier: van de Pas de Six uit balletklassieker ‘Het Zwanenmeer’  tot eigentijds nieuw werk. De gemene deler? Alle choreografieën zijn van Nederlandse makelij én worden gedanst met het jeugdige enthousiasme van de Junior Company, de jonge toptalenten van Het Nationale Ballet.

Dat het succes van de Junior Company zó groot zou zijn, had niemand durven dromen. Het zijn de sterren van de toekomst. Meer dan een derde van Het Nationale Ballet bestaat uit dansers die van heinde en verre hun carrière hier bij de Junior Company zijn begonnen.

Internationaal programma
Van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig wordt de klassieke ‘Pas de Six’ uit zijn geroemde versie van ‘Het Zwanenmeer’ loepzuiver en met sterk charisma gedanst. 

Wubkje Kuindersma, een nog jonge ster aan het Nederlandse dansfirmament, komt met haar nieuwe creatie Architecture of Hope, een Europese première. Voor deze coproductie met het West Australian Ballet, laat ze zich inspireren door ‘Symphony no. 1: Oceans’ van de Italiaanse componist Ezio Bosso.

Jong choreografisch talent
De Junior Company geeft ook een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van jong choreografisch talent. Milena Sidorova, Sedrig Verwoert en Marta Reig Torres maken speciaal voor dit programma nieuw werk. 

Sidorova danst sinds 2005 bij Het Nationale Ballet en maakte al regelmatig choreografieën, waarmee zij ook in de prijzen viel. De danser en choreograaf Sedrig Verwoert maakt zijn debuut bij Het Nationale Ballet. Als choreograaf won hij onder meer de BNG Dansprijs 2019. De derde wereldpremière is van de hand van Marta Reig Torres, choreografe en ex-HNB danseres, die daarvoor samenwerkt met een jonge zangeres van De Nationale Opera Studio.  
 

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 30.00
MTK 10% korting 27.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief