Data en kaarten

Erik van Muiswinkel

Buigt allen mee voor drs. P

Reprise

Cabaret

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt een maximum van 4 kaarten per huishouden, een mondkapjesplicht (op momenten dat u niet zit) en een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Het honderdste geboortejaar van Drs. P was voor Erik van Muiswinkel aanleiding om zijn held met een voorstelling te eren. ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ is door de pers met lovende recensies beloond. Erik brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. 

Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov. 

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. 

De muzikale leiding van ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ berust bij de 28-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

1e rang 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Wat Van Muiswinkel doet, begeleid door pianist Guus van Marwijk en gitarist (én technicus) Paul Remmelts, is geraffineerd… Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel”
NRC Handelsblad
  “Zijn taligheid en de zin voor humor zorgen voor een even geestige als ontroerende ode aan de man dankzij wiens inzet er in 1986 na ruim 150 jaar een nieuw English Rijmwoordenboek kwam… Vaardig begeleid door de jonge pianist Guus van Marwijk zingt hij de liedteksten met gevoel voor de rijke nalatenschap van de doctorandus… Een geslaagde hulde aan een fenomeen”
Algemeen Dagblad
  “Artistiek hijst hij zich niet op de schouders van Polzer. Hij staat naast hem, maakt een haarscherpe karaktertekening en is tevens een schitterend vertolker.”
Dagblad van het Noorden
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief