Data en kaarten

Tribute to Fairouz

Jawa Manla ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag

Muziek

Geniet thuis vanuit uw woonkamer van deze unieke livestream ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Aangeboden door het Amsterdams Andalusisch Orkest, Arenberg Schouwburg (Antwerpen), Tivoli Vredenburg en Meervaart.

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een ud-speelster en zangeres uit Syrië. Arabische muziek draagt ze diep in haar hart mee.

Jawa liet zich vanaf jonge leeftijd inspireren door de grote artiesten uit de Arabische wereld. Zo ontwikkelde ze een bijzondere voorliefde voor Fairouz (Libanon, 1933), één van de grootste zangeressen uit de recente Arabische muziekgeschiedenis.

Fairouz heeft net als haar generatiegenotes Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel. Net als tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze vrouwen op muziek en maatschappij.

Jawa Manla eert voor ons het repertoire van Fairouz met haar prachtige stem en verfijnde udspel. Ze maakt onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest een reis door het repertoire van deze grande dame van de Arabische muziek.

Reserveer gratis uw link
Deze livestream wordt u gratis aangeboden. Reserveer bij voorkeur een log in. Wij bezorgen u dan de link waarmee u de stream kunt bekijken op maandag 08 maart om 20:30 uur.

Kort voor de start van dit concert wordt deze link ook openbaar gedeeld. Zo kunnen ook late beslissers aanhaken en genieten van het concert.

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Arrangement: Abderrahim Semlali en Jawa Manla
Opnamelocatie: Meervaart (Amsterdam)
Partners: Arenberg Schouwburg (Antwerpen), Tivoli Vredenburg (Utrecht)  en Meervaart (Amsterdam)
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds

Lees verder

 

Rode zaal

Prijzen

LIVESTREAM Tickets Gratis
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief