Data en kaarten

Agatha

MATZER Theaterproducties

Dit is een verplaatste voorstelling uit seizoen 20/21
Theater

Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Voor actuele informatie over coronamaatregelen rondom uw bezoek raden we aan om kort voorafgaand onze website te raadplegen.

'Agatha' is een indringende en melancholische theatervoorstelling over de liefde. Over een liefde zo puur, mooi en oprecht dat die nauwelijks te bevatten is, maar ook over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Wat doe je met liefde als deze verboden is?

Zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad bewonderen "de sterk fysieke beeldtaal en het zinnelijke spel" van acteurs Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting, op momenten waar taal ontoereikend blijkt.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken – haast op de tast – naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons.

De personages bewegen zich in het spanningsveld tussen spel en ernst, tussen binnenwereld en buitenwereld, tussen verlangen en onmogelijkheid, tussen schuld en onschuld, tussen fictie en werkelijkheid. Wat gebeurt er als het fictieve verhaal uit een boek plots realiteit wordt?

"Iedereen die wel eens een verboden liefde heeft gehad, kent misschien wel het gevoel dat je denkt: ik doe het niet, ik doe het niet, ik doe het niet. En dan… gebeurt het toch, of je houdt ’t tegen en dan… gebeurt er iets anders met jezelf… ”
Liliane Brakema over ‘Agatha’

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 18.00
2e rang 13.00
MTK 10% korting 16.20
1e rang 18.00
2e rang 13.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Liliane Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt… Acteurs Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting zetten met overgave hun fysiek in.”
de Volkskrant
  “De sterk fysieke beeldtaal en het zinnelijke spel geven op de beste momenten van de voorstelling vorm aan dat waarin taal ontoereikend is: een schreeuwend verlangen om samen te zijn én elkaar te verlaten. Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is. Dat het leven vol onmogelijkheden zit en er toch schoonheid is.”
NRC Handelsblad
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief