Data en kaarten

Blasphemy Rhapsody - We Are The People

ICK Amsterdam | Emio Greco & Pieter C. Scholten

Dansfilm

Behoefte aan wat afwisseling van Netflix? Onze makers van ICK Dans Amsterdam en prijswinnend filmregisseur Arno Dierickx komen met een dansfilm, welke on demand te bekijken is van 24 tot en met 30 april a.s.

Makers Emio Greco en Pieter C. Scholten gebruikten het afgelopen jaar als inspiratiebron voor hun nieuwste voorstelling ‘Blasphemy Rhapsody’. Ze gingen op zoek naar onze zekerheden en naar de situatie die ontstaat als onze vaste waardes gaan wankelen. Wat beschouwen we allemaal eigenlijk als “normaal” ?

Via online verbindingen werkten choreografen en dansers* samen: vanuit huis bewogen de dansers langs hun banken en onder hun tafels door en ontwikkelden zo een eigen solo, met als uitgangspunten het aanstekelijke voetenwerk van de Charleston en de extatische dans van de Zuid-Italiaanse Pizzica.

Filmregisseur en Gouden Kalf winnaar Arno Dierickx is uiteindelijk uitgenodigd om een verfilming van de voorstelling te maken, waardoor ‘Blasphemy Rhapsody’ zich ontpopte tot een filmbelevenis en gedanst ritueel, waarin de veranderlijkheid van het leven centraal staat. Dierickx onderzocht afstand, tijd en beweeglijkheid vanuit een ander perspectief. Het eindresultaat is een zelfstandige film, complementair en parallel aan de nog te verwachten dansvoorstelling, hopelijk volgend seizoen te zien in de Meervaart.

De opnamen vonden plaats in het lege Internationaal Theater Amsterdam (ITA) aan het Leidseplein. Praktische uitdagingen als de lock down en avondklok gaven de film een extra urgentie, die overeenkomt met het thema. 

* Maria Ribas, een van de dansers uit het stuk, is onlangs genomineerd voor de dansprijs van de VSCD: de Zwaan voor beste dansprestatie!
 

Lees verder

 

(Live)stream

Prijzen

(LIVE)STREAM Ticket 5.00
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief