Data en kaarten

Stadsastronaut

Marjolijn van Heemstra

Theater

Gezondheid en veiligheid staan voorop bij uw bezoek. Zo geldt een beperkte zaalcapaciteit van max. 30 personen, is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar en ouder) en houden we minimaal 1,5 meter afstand.

In 2019 maakte theatermaker Marjolijn van Heemstra de bejubelde voorstelling ‘Stadsastronaut’ en de gelijknamige podcast voor NPO Radio 1. Dit seizoen is ‘Stadsastronaut’ opnieuw in theaters te zien. Vanuit haar fascinatie voor de ruimte neemt Marjolijn het publiek mee op haar zoektocht naar een nieuw toekomstperspectief.

Sinds het begin van de ruimtevaart worden astronauten in de uitgestrekte duisternis overvallen door liefde voor onze planeet. En waar je van houdt, dat wil je beschermen. We moeten uitzoomen, is hun boodschap. Zien hoe alles met elkaar verweven is en hoe kwetsbaar we zijn in dat reusachtige heelal. Het leven bekijken met de blik van een ruimtevaarder geeft ons het perspectief dat we nu zo ontberen: een blik voorbij de waan van de dag waarin we onszelf en de aarde uitputten. Mooi gezegd, maar hoe dan?

In de warmste zomer in drie eeuwen probeert van Heemstra zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt ze stap voor stap uit op het dagelijkse leven. Althans, dat is de poging.

In ‘Stadsastronaut’ gaat een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek naar het allergrootste in het allerkleinste. Ideaal en werkelijkheid samengebracht in een voorzichtig pleidooi voor meer geloof in de toekomst. Voor onszelf maar vooral voor wie er nog komen.

Over Marjolijn
Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, theatermaker, journalist en podcastmaker. Op dit moment schrijft ze aan een non-fictie boek over de ruimte dat in het voorjaar van 2021 zal uitkomen bij De Correspondent. Daarnaast is ze als theatermaker bezig met het oprichten van Sterrenwacht Spreeuwenpark; een sterrenwacht waar ze op poëtische wijze samen met buurtgenoten de kosmos onderzoekt.

Lees verder

 

Blauwe zaal

Prijzen

1e rang 18.00
MTK 10% korting 16.20
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Ervaringen en onderzoek knap verweven tot een voorstelling.”
NRC Handelsblad
  “Een spektakel van denkkracht… met zorgvuldig gekozen woorden en een rustgevende stem neemt van Heemstra je mee op een reis door de geest. ”
De Groene Amsterdammer
  “Als geen ander verweeft Marjolijn van Heemstra het alledaagse met het filosofische.”
de Volkskrant
  “Zowel theatercollege als inkijkje in haar eigen privéleven, speels en serieus ineen. ”
Theaterkrant
  “Stadsastronaut is een poëtisch-filosofisch reisverslag waarin ze op slimme wijze haar eigen leven verknoopt met grote maatschappelijke bewegingen.”
Het Parool


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief