Data en kaarten

Wandelvoorstelling: Stille parade van het verzet

Meervaart Jong i.s.m. Casper Oorthuys

Theater na de Dam

  • Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden

Jongeren uit Amsterdam Nieuw-West verdiepten zich onder leiding van theatermaker Femke Heskes in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de wandelvoorstelling: Stille parade van het verzet.

Toen, deed hij wat moest
Nu, is hij de held
Wist hij toen, wie hij nu zou zijn?

Deze voorstelling is een onderzoek naar de romantiek rondom heldendom van verzetsstrijders uit de tweede wereld oorlog. We paraderen met andermans heldenacties, maar maakt dat ons een solidair mens?

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

04 mei 2021 20:10 – 21:00 uur
05 mei 2021 13:00 – 16:00 uur

Verschillende starttijden (om de 10 minuten)

Startpunt: Glazenhuis, Plein 40-45
Duur: 45-60 minuten per voorstelling
Maximaal: 2 personen of 1 huishouden per starttijd

De voorstelling is gratis. Reserveren kan via jong@meervaart.nl. Je ontvangt na je reservering een mail met de tijd waarop je bent ingedeeld. Reserveren is noodzakelijk.

Lees verder

 

Glazenhuis, Plein 40-45

45-60 minuten

Prijzen

Gratis Gratis
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief