Data en kaarten

Mieke Stemerdink & Jason Bouman

De Jordaan zingt

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

In de twintigste eeuw bracht de Jordaan vele muzikale talenten voort, zoals accordeonvirtuoos Johnny Meijer en volkszangers Johnny Jordaan, zijn neef Willy Alberti, zanger/bassist Manke Nelis en zangeres Tante Leen.

Mieke Stemerdink (frontvrouw van de Gigantjes) en volkszanger Jason Bouman (winnaar van het SBS6-programma Bloed, Zweet en Tranen) brengen met ‘De Jordaan Zingt’ hun repertoire en dat van andere zangers met een typisch ‘Mokums’ stemgeluid tot leven. Dompel u onder in muziek waar het hart van overloopt, met een lach en een traan.

Een troostrijke voorstelling
Terwijl corona de wereld verandert, brengen Mieke en Jason in het decor van het café van Tante Leen de broodnodige saamhorigheid, troost, hoop en humor. Aan de hand van verhalen en repertoire uit de Jordaan slaan ze een brug tussen heden en verleden.

Tegen de achtergrond van schrijnende armoede ontstond een geromantiseerd beeld van opgewekte solidariteit tussen de kinderrijke en kleinbehuisde Jordanese families. Die saamhorigheid spreekt ook uit de liederen in het Jordaanrepertoire, waarin men de grote liefde voor de buurt, Mokum en de Ouwe Wester bezingt. Daarnaast klinkt in het Jordanese lied vaak de liefde voor het Italiaanse belcanto door.

Repertoire
Het repertoire bestaat onder meer uit Ach Vaderlief, Keetje Tippel, Telkens weer, Amsterdam huilt, Als van geen ander, Dievenwagen, Glimlach van een kind, En toch haat ik je niet, Zeg t maar, Oh Johnny, Wil met jou hand in hand en Diep in mijn hart.

Mieke en Jason worden begeleidt door accordeonist Jeroen Vrolijk en multi-instrumentalist en vocalist Martin Bakker. De muzikale arrangementen zijn geschreven door Mieke Stemerdink.

De Jordaan zingt is een productie van Stichting Klaar is Kees en De Zee Theaterproducties.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 19.50
MTK 10% korting 17.55

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief