Data en kaarten

Nederlands Blazers Ensemble presenteert Troubadours

Ud Festival

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Het Nederlands Blazers Ensemble is altijd op zoek naar bijzondere muzikanten van heinde en verre. Voor ‘Troubadours’ zetten ze de moeder van alle tokkelinstrumenten in het zonnetje, de prachtige Arabische ud. 

Vier bruisende jonge Nederlandse tokkeltalenten: ud-speler Jaber Fayad, klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar gaan de strijd met elkaar aan en slaan de handen ineen, uitgedaagd en ondersteund door het Nederlands Blazers Ensemble. 

Melancholieke Arabische melodieën worden afgewisseld door verstilde lamento’s van de 17e-eeuwse componist John Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues in de fascinerende arrangementen van Julian Schneemann.

Ud Festival
Dit optreden maakt deel uit van het Ud Festival, waarbij Nederlandse en internationale musici vanuit verschillende muzikale tradities samenkomen voor meerdere concereten door heel Nederland. Bekijk udfestival.nl voor het hele programma.

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Het programma was weer een genre overstijgend muziekfeest zonder weerga, met als hoogtepunten een Toccata van Kapsberger, gespeeld door een kwintet op flamencogitaar, elektrische gitaar, langhalsluit, ud en kora, en een zeer intieme versie van Dowlands I Saw My Lady Weep, door ud, elektrische gitaar en de oboe d’amore van artistiek leider Bart Schneemann.”
Het Parool
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief