Data en kaarten

Cappella Amsterdam presenteert alBahr – Mare Nostrum

Ud Festival

Muzikale tradities rond de Middellandse Zee

Muziek

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

Heeft u al kaarten? Dan wordt u daarover door onze kassa geïnformeerd.

Sinds de klassieke oudheid is de Middellandse Zee een centrum van uitwisseling en handel. Naast handelswaar worden over deze zee al eeuwenlang kunst en muziek uitgewisseld. In de regio mengen zich klanken uit Arabische muziek, de Balkan, het Midden-Oosten en de jazz.

Cappella Amsterdam laat horen hoezeer die muzikale tradities met elkaar verbonden zijn, met zang door o.a. Amira Medunjanin, Rima Khcheich en Anass Habib.

Het onderscheid tussen ‘westerse’ muziek en de oosterse ‘Arabische’ muziek is minder groot dan gedacht, is de overtuiging van dirigent Leonard Evers. Zijn programma ‘alBahr – Mare Nostrum’ toont aan dat er geen harde scheidslijn is tussen oost en west: de zee is een fluïde centrum van uitwisseling.

Verlangen
Aan de hand van muziek neemt Cappella Amsterdam het publiek mee op reis met langs de kusten van de Middellandse Zee. “De onderliggende thematische lijn is het ‘verlangen’,” legt Leonard Evers uit. “Met name het verlangen naar een stabiele plaats, een thuiskomst. Dit verlangen hoor je door alle werken, ongeacht hun muziekgenre.”

Die ‘reis’ en dat ‘verlangen’ worden tijdens het concert gevisualiseerd door de speciale installatie van lichtkunstenaar Frouke ten Velden en de subtiele mise-en-espace van choreograaf Peter Leung, die onder andere bekend is door zijn werk voor Het Nationale Ballet en het interdisciplinaire collectief House of Makers.

Programma
- Aftab Darvishi (1987) ‘HamZad’ (‘My Fellow’); Wereldpremière.

- Gerard Beljon (1952) ‘Planctus Cygni’; Deel III.

- Traditionele werken uit Libanon, Syrië, Turkije, Egypte, Bosnië-Herzegovina, Marokko en Tunesië met Amira Medunjanin, Rima Khcheich en Anass Habib.

Ud Festival
Dit optreden maakt deel uit van het Ud Festival, waarbij Nederlandse en internationale musici vanuit verschillende muzikale tradities samenkomen voor meerdere concereten door heel Nederland. Bekijk udfestival.nl voor het hele programma.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 22.50
MTK 10% korting 20.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief