Data en kaarten

Lampje

Maas theater en dans

Een woest, poëtisch en ontroerend avontuur

familie/Jeugd
8+

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van ‘Lampje’, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). 

De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt ‘Lampje’ terug naar de theaters.

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

 

Blauwe Zaal

Exclusief pauzedrankje

Prijzen

1e rang 9.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling... Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje”
Noord-Hollands Dagblad
  “Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen”
Trouw
  “Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor”
De Telegraaf
  “Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje”
de Volkskrant
  “Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los”
Friesch Dagblad


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief