Data en kaarten

Taksim Trio

Masters of Anatolia

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Festival Masters of Anatolia start in oktober met een optreden van het beroemde Taksim Trio. Het trio verbindt op hypnotiserende wijze traditionele Turkse muziek met jazz, rock en klassieke muziek. In hun thuisland Turkije en internationaal worden zij al jaren op handen gedragen.

Het perfect op elkaar ingespeelde trio bestaat uit Hüsnü Senlendirici (klarinet), Ismail Tunçbilek (elektro baglama) en Aytaç Dogan (kanun).

Ook al bespelen ze traditionele instrumenten, de muziek is dat allerminst. Pakkende zigeunermelodieën wisselt het drietal af met stuwende elektronische jazz, gecombineerd met Arabische toonsoorten. Van kalme en vertrouwde klanken tot improvisaties waarbij het vuur hoog oplaait: in hun muziek hoor je de vele culturen terug die samenkomen in steden als Istanbul.

Over Masters of Anatolia
Masters of Anatolia is een nieuw festival: een serie concertavonden met toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun inspiratie halen uit de rijke muziekcultuur van Anatolië. Het festival speelt zich af in zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land.

“Met hun verbindende kracht past het Taksim Trio perfect in de concertreeks voor Masters of Anatolia”, aldus initiatiefnemer Mystiek Productions. “Het trio is toonaangevend voor de Anatolische cultuur van nu. De kracht van hun visie en samenspel is aansprekend en geliefd bij een grote diversiteit aan luisteraars over de hele wereld. Daarnaast weet de groep de erfenis van de Anatolische folkmuziek op sterke en authentieke wijze uit te dragen.”

Mede mogelijk gemaakt door BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam en Gemeente Utrecht.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

MTK 10% korting 31.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief