Data en kaarten

Een lied voor de maan

Opera Zuid

familie/jeugd
6+

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

De mol wil iets doen voor de maan. Die staat altijd alleen aan de hemel en krijgt nooit eens bezoek. Hij besluit een lied voor de maan te schrijven, maar dat is moeilijker dan gedacht. Het moet rijmen, denkt de mol, en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied rijmt en danst. Maan, staan, gaan, waan, slaan, traan… Maan, laat me niet in de waan…

Als hij klaar is gaat de mol ermee naar de sprinkhaan, die dirigent is van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ’s nachts geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

‘Een lied voor de maan’ is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Tellegen is internationaal vermaard om zijn vele korte dierenverhalen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Verschillende van zijn verhalen zijn op muziek gezet, zoals ‘De genezing van de krekel’ in de Holland Festival-productie ‘The Cricket Recovers’ (2011).

Mathilde Wantenaar (1993) heeft als jonge componist haar sporen al verdiend. Zo werkte ze als componist mee aan ‘BOOM! Amsterdam is een opera’ en schreef ze de korte kameropera ‘Personar’ voor het Opera Forward Festival. Nu waagt zij zich voor het eerst aan een grotere opera, ‘Een lied voor de maan’, speciaal geschreven voor een jong publiek.

‘Een lied voor de maan’ wordt uitgevoerd in het Nederlands.

Een lied voor de maan is een coproductie met De Nationale Opera, in samenwerking met ENOA.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

60 min.

Prijzen

1e rang 17.50
MTK 10% korting 15.75
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Ademt in alles aanstekelijk plezier”
NRC Handelsblad
  “Hopelijk is driemaal scheepsrecht en krijgt Een lied voor de maan wel die volle zaal met kinderen die de rijmvraag fanatiek beantwoorden met ‘mol’! ”
Theaterkrant
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief