Data en kaarten

Nina de la Parra

Gods wegen

Cabaret

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

Heeft u al kaarten? Dan wordt u daarover door onze kassa geïnformeerd.

Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt stand up comedian en zangeres Nina de la Parra haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

NRC Handelsblad plaatste ‘Gods Wegen’ in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2019 en rekende Nina tot 1 van 101 grote nieuwe talenten op cultureel gebied in Nederland en België.

Nina heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers. 

‘Gods Wegen’ is een autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod en wordt zonder gêne op de brandstapel gegooid.

Voordat je weet waar je aan toe bent heeft Nina zichzelf en alle aanwezigen onderuitgehaald in haar verbaal gewelddadige zoektocht naar haar eigen identiteit. Nina’s hekserij is een attitude die je door een catharsis naar het licht zal brengen. Een verademing.

Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met Engelstalige pop, jazz & bluesnummers - ondersteund door haar steengoede Duits-Surinaamse huisband, bestaande uit saxofoniste Sanne Landvreugd, bassist Moritz Götzen en gitarist Tim Bücher.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje. Het samenspel met haar driekoppige jazzband is te gek, ook nog eens.”
De Volkskrant
  “Het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen… Desondanks verliest ze geen moment de controle… begeleid door een fijnzinnig spelend jazztrio. ”
NRC Handelsblad
  “Niet alleen knoopt ze talen en tempowisselingen moeiteloos aan elkaar, de teksten zijn nauwkeurig geschreven en rollen vrijwel zonder haperingen van haar tong. Gods Wegen is een viertalige cabaretorkaan, begeleid door een trio verrukkelijke jazzmuzikanten.”
Het Parool
  “De la Parra beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid als schrijver, vocalist en acteur. Bij haar debuut levert ze onverschrokken een vestigingsvergunning in.”
Dagblad van het Noorden
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief