Data en kaarten

Known & to Know

Andreas Hannes

Dans

Voor bezoek aan dit optreden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voorafgaand wordt gevraagd een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest te tonen (QR-code), samen met een geldig identiteitsbewijs.

De serie ‘Known & To Know’ combineert nieuw werk van een jonge kunstenaar met een bestaande voorstelling uit het repertoire van ICK Dans Amsterdam. Omdat het belangrijk is om terug te blikken, en om continuïteit en contrast te zien.

Deze eerste editie combineert een nieuwe creatie van de prijswinnende jonge choreograaf Andreas Hannes met een remake van ‘Conjunto di Nero’ (Montpellier, Frankrijk - 2001).

Andreas Hannes
De Griekse choreograaf Andreas Hannes (1987) herziet de menselijke relatie met de zwaartekracht. Hij zoekt naar een lichaam dat vloeiend is en gevaarlijk sensueel. De dansers huppelen, botsen en buigen op het toneel. Zijn recente voorstelling ‘Tremble’ werd door de Volkskrant met vier sterren bekroond (“Andreas Hannes heeft de huppel tot hart en hoofdzaak verheven”).

In Hannes’ werk navigeren dansers door een ruimte die hen samenbindt alsof ze één lichaam vormen. Hun onderlinge relaties en hun gebruik van de zwaartekracht zorgen voor interactie, tussen onderwerping en dominantie. Hij creëert een verleidelijke, opwindende omgeving voor een onaardse dans.

Your gravity has got me
Bowing in devotion
- Britney Spears - If I’m dancing

Emio Greco & Pieter C. Scholten
Net als het werk van Hannes, herdefinieert ‘Conjunto di Nero’ de perceptie van zwaartekracht en ruimte. In dit werk van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist. Lichamen verdwijnen en verschijnen in een andere dimensie.

Voor de gelegenheid maken ze nu een nieuwe uitvoering van ‘Conjunto di Nero’. Het origineel was een internationaal succes. “Enormously powerful”, schreef de Sydney Morning Herald (Australië). “The six dancers, are immaculate”.

ICKFEST in Nieuw-West
VR 26 T/M ZO 28 NOV 2021
‘Known & To Know’ maakt deel uit van ICKFEST 2021. ICK Dans Amsterdam en de Meervaart presenteren een weekend vol dansvoorstellingen en een uitgebreid randprogramma dat een kijkje geeft in de uiteenlopende activiteiten van het gezelschap en platform voor hedendaagse dans.

Denk daarbij aan workshops, cocktails en installaties. En een afterparty mag niet ontbreken. Het volledige festivalprogramma wordt nog samengesteld. Houd onze website in de gaten voor updates.

Over ICK Dans Amsterdam
ICK Dans Amsterdam is een platform voor hedendaagse dans, in 2009 opgericht door Emio Greco en Pieter C. Scholten en sinds een aantal jaar als huisgezelschap verbonden aan de Meervaart. De choreografen werken al meer dan 25 jaar samen in hun zoektocht naar een nieuwe danstaal en een nieuwe benadering van het lichaam, waarbij zowel het lichaam in opstand als de bewegelijk van zekerheden de leidraad vormen.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
MTK 10% korting 22.50
Stadspasactie groene stip* 2.50

* Stuur een mail naar kaartverkoop@meervaart.nl (voorstelling, datum, aantal kaarten en stadspasnummer: beginnend met 6064).

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “The visual impact alone is strong, but the sense of purpose behind the choreographic vision makes it enormously powerful. Add the staging and you have a truly astonishing combination. The six dancers, including Greco, are immaculate in their precision and quality of movement. They dance together as if to a shared heartbeat.”
Morning Herald (Australië, 2004)
  “This results, the note concludes, in "a dance that is no longer just spectacle, but which reaches a spiritual dimension. To see in the dark, to hear in silence, to taste movement in stillness". From this it is plain that Greco and Scholten are out to stir and shake us in ways we may not even be aware of until long after the curtain has descended.”
Hong Kong Art Festival (2004)
  “This piece, carved in the cloth of daydreams, is permeated by misty shivers and moves between lightning and darkness. It invites us to travel through improbable territories evoking the most ancient times as well as the worlds to come. ”
Théatre de la ville


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief