Data en kaarten

Revolutionary Road

Theater Rotterdam: Erik Whien i.s.m. Toneelschuur Producties

Theater

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Op meedogenloze wijze fileert ‘Revolutionary Road’ de droom van het gelukkige gezinsleven.  Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. 

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Maar het besluit om een nieuw leven te beginnen, heeft meer gevolgen dan verwacht.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veelgeprezen roman ‘Revolutionary Road’ wordt door velen gezien als een moderne klassieker.

Erik Whiens versie zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijckx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom. Erik Whiens ‘Revolutionary Road’ is de eerste toneelbewerking van het wereldberoemde boek.

Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Het Nederlands Theater Festival 2018 selecteerde ‘Revolutionary Road’ als één van de beste voorstellingen van dat seizoen.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 27.50
MTK 10% korting 24.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Knap aan de invoelende regie van Erik Whien is dat de sympathie beurtelings bij hem en bij haar ligt.”
De Volkskrant
  “Heldere toneelbewerking van Jacob Derwig”
Parool
  “Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd”
NRC
  “IJzingwekkend goed”
Groene Amsterdammer
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief