Data en kaarten

While We Live

Grachtenfestival

Engelstalig, met Engelse ondertiteling

Muziektheater

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

‘While We Live’ is een collectieve ervaring voor musici en publiek. NRC nam het documentaire concert op in de lijst met 'beste klassieke muziek’ van 2020. De filmversie won verschillende internationale filmprijzen.

Veel Europese landen kennen dramatische eenzaamheids- en depressiecijfers. Aanleiding voor muzikaal journaliste Andrea Voets om 10 jaar geleden op zoek te gaan naar een meer verbonden manier van samenleven. Ze kwam terecht in Griekenland, waar ze zich welkom en gedragen voelt door talloze onbekenden. Hoe krijgen de Grieken dat voor elkaar, te midden van een diepe economische crisis?

In ‘While We Live’ beleven we Andrea's roadtrip door Griekenland: via de metropool Athene en het afgelegen eilandje Lipsi naar de mystieke bergen van Eipiros. Samen met tientallen Grieken van haar generatie, de 'kinderen van de crisis', ontcijfert ze de Griekse sociale logica en hun sleutels tot betekenisvol contact, als antwoord op de sterke onderstroom van vervreemding in de samenleving.

We horen groepsgesprekken over vertrouwen, openheid, nabijheid, delen, samenzijn en tranen-zonder-woorden. Zo krijgen we een bijzondere inkijk in de verborgen, fundamentele waarden die aan de basis liggen van betekenisvol contact.

Concept, artistiek leider, research, productie, vertaling en samenstelling: Andrea Voets 
Video: Myrto Papadogeorgou – Drastic
Muziek & compositie: Andrea Voets (harp), Sarah Jeffery (recorders), Evi Filippou (percussie
)

Lees verder

 

Blauwe Zaal

60 min.

Prijzen

Regulier 18.50


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief