Data en kaarten

MARS:

Grachtenfestival

"Binnenkort bewoonbaar"

Muziektheater
Meer Minder data weergeven

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Beleef de première van componist Camiel Jansens nieuwe werk: ‘MARS:’. Een muzikale reis naar onze volgende planeet, waarin de menselijke ontdekkingsdrift de drijvende kracht is.

‘MARS:’ wordt uitgevoerd door The Martians: een bonte collectie van blaasinstrumenten, gecombineerd met percussie, piano, zang en contrabas. Een vijftiental jonge, maar ervaren musici met achtergronden en een visual artist. Op basis van teksten van schrijver Frank Siera (o.a. de opera ‘Ritratto’) speelt het ensemble van Camiel Jansen muziek die zich verhoudt tussen klassiek, jazz, minimal music en folk.

Het ensemble brengt gehoor aan een wereldschokkende gebeurtenis nog voordat het heeft plaatsgevonden. Een muzikale ode aan onze aanstaande reis naar de Rode Planeet. Over menselijke nieuwsgierigheid, afzien en de toekomst.

Extra: woon de lezing bij
Voorafgaand aan het concert vindt een lezing over ruimtereizen en de planeet Mars plaats, gegeven door een ruimtewetenschapper.

Bas ten Berge: visuals.
Jasper Nijholt: licht.
Frank Siera: tekst/libretto.

 

Rode Zaal

60 min.

Prijzen

Regulier 22.50
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief