Data en kaarten

Intercontinental Ensemble

Grachtenfestival

Muziek

We zijn verheugd weer bezoekers te mogen ontvangen! Gezondheid en veiligheid staan bij uw bezoek voorop. Er geldt daarom een beperkte zaalcapaciteit om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Muziek kan dingen uitdrukken waarover niet gesproken mag worden. Het maakt het tot een krachtig instrument voor verzet, en net zoals muziek neemt verzet verschillende vormen aan. 

Intercontinental Ensemble liet zich inspireren door het festivalthema Luister! Muziek als protest en belicht hoe componisten van vandaag met verzet omgaan en hoe bestaande stukken door recente ontwikkelingen een nieuwe lading krijgen. Ze spelen werk van Aregnaz Martirosyan, Bianca Bongers en Felix Mendelssohn.

Het Intercontinental Ensemble speelt een stuk van de Armeense componiste Aregnaz Martirosyan waarin ze de impact verkent die het Armeens- Azerbeidzjaans conflict van 2020 op haar leven heeft gehad. 

Het Ensemble wordt aangevuld met slagwerk tijdens het spelen van ‘Surrounded by Air - Appearance IV’ door de Nederlandse componiste Bianca Bongers, die zich de vraag stelde hoe een stil, persoonlijk verzet kan opboksen tegen globaal onrecht.*

Het Intercontinental Ensemble sluit af met een eigen bewerking van Mendelssohn’s vierde symfonie. Het stuk omvat allerlei gebruiken als reizen, (dorps)feesten en dansen met fysiek contact. Gebruiken die we tot voor kort als vanzelfsprekend zagen, maar waarover sinds het begin van de pandemie felle maatschappelijke discussies, verzetsacties en protesten zijn ontstaan.

* Dit stuk is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

60 min.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief